Адриан Лазаровски с нова книга

|
След големия успех на хумористичния трилър „Завладей българите!” (Издателска група „България”, 2009), ето че дойде времето и за дългоочакваното му продължение. Новата книга се казва „Завладей българките” и излезе на 7 ноември (неслучайно!), понеделник, с клеймото на издателство „Софтпрес”.
Действието в романа се развива само няколко месеца след края на събитията от предишната книга. Непредвидимият развой на амбициозните операции „Тесто-Стерон”, „S-троген” и „А-ДР-енали-N”, в съчетание с действията на нищо неподозиращите родни “мутри” Рачо Рапана, Пацо Парцуцата и Ристю Респивакса, изненадващо довеждат до безпрецедентен национален подем. България става енергийно независима, а това никак не се харесва на руската мафия, която решава да вземе съответните мерки. В същото време коварните извънземни пришълци предприемат следващата стъпка от грандиозния си план за завладяването на Земята, привличайки на своя страна неочакван съюзник... без да си дават сметка, че в играта за власт са се намесили и други представители на Великите древни. Те обаче не са единствените, които ламтят за световно господство – недостижимият олигарх Щърбан Щангата плете свои собствени кроежи, разнищвайки най-съкровените тайни на трамплиерите, елиминатите и млясоните и другите конспиративни общества... но дали ще съумее да преодолее неочакваната съпротива, попарила дръзките му попълзновения на любовния фронт? В лагера на ПИС-2 нервите също са обтегнати – поредната брилянтна идея на Пацо Парцуцата за стремителен икономически възход създава нечувани проблеми на Гучо Гущера, Кордонбльото и братята Маргарини (Големия и Малкия Маргарин), а внезапното завръщане на блудния брат на иконата Жорко Филиев-Гладния тотално преобръща чистия и спретнат свят на холдинга след отрязването на опашката на гущера. За добро или за зло, Ристю Респивакса няма подобни грижи – в момента той изцяло е погълнат от шеметната експанзия на бизнеса си и балансирането върху тънкия лед на политическите игри, ето защо въобще не се интересува от появата на нова трибуквена групировка, зад която стои бившата му дясна ръка - легендарният поп-фолк идол Литю Лайнера, който се оказва близък с премиера Бройко Боядисов...
С неподражаемата си комбинация от взривоопасен хумор и динамичен многопластов сюжет, “Завладей българките!” ни пренася в един до болка познат, но и различен съвременен свят, изпъстрен с неповторими образи и дръзки идеи, фрапиращи откровения и скандални прозрения, изненадващи обрати и епични кулминации, безкористни приятелства и вероломни предателства… И докато умните глави спорят какво точно представлява този роман - фантастична пародия, литературна гротеска, алтернативна история, хумористична алегория или просто една от най-оригиналните книги, излизали напоследък на книжния пазар, най-добре отпийте сами от този невероятен коктейл, непресъхващ извор на безброй усмивки и весело настроение!
 
Официалната премиера на книгата ще се състои на друга знакова дата - 10 ноември, четвъртък, от 18:30 часа в книжарница „Хеликон” на бул. „Патриарх Евтимий” 68 (София). Очакваме ви!
 

Завладей българките можете да закупите с намаление и от виртуална книжарница "Словото".Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *