Айс Кюб идва за концерт през април

|
На 13 април 2009 г. (понеделниик) от 20:00 ч. в зала "Универсиада" почитателите на Айс Кюб ще могат да видят и чуят на живо създателя на гангстерския рап и една от легендите на хип-хоп музиката.

Айс Кюб е едно от най-популярните имена на световната хип-хоп сцена за последните двадесет години. Той е един от най-значимите рап артисти от Западното крайбрежие, истинска легенда в своя жанр, с богата дискография и милиони фенове по цял свят. Той е провъзгласен за бащата на така наречения "гангста рап".
Роден е на 15 юни 1969 г. в Лос Анджелис с името О`Ший Джексън, на 16-годишна възраст силно се увлича по хип-хоп музиката и започва да пише текстове. Сериозната му кариера на рап изпълнител стартира като член на емблематичната за 80-те калифорнийска рап група N.W.A., в която участва заедно с Доктор Дре, Изи И, The D.O.C. и Ем Си Рен. Заедно издават хитовия албум “N.W.A. and the Posse”, който се приема изключително добре от публиката.

През 1990 г. Айс Кюб напуска, за да започне своята солова кариера. През същата година записва и издава своя дебютен солов албум „AmeriKKKa`s Most Wanted”, който веднага става хит. Следват албумите „Death Certificate”, „The Predator”, „Lethal Injection”, „War & Peace Volume 1” и „War & Peace Volume 2”, които разширяват кръга от фенове и налагат името на Айс Кюб сред най-уважаваните рап артисти в света. През 2006 г. култовият рапър издава последния си студиен албум „Laugh Now, Cry Later”, чрез своя лейбъл „Da Lench Mob Records”. Албумът дебютира под номер 4 в класацията за продажби на Billboard със своите 144 000 продадени копия само за първата седмица. От тогава албума достига златен статус.
Билетите за концерта ще бъдат на цени 40 лева - предварителна продажба и 50 лева - в деня на концерта и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg и касите на Тикетпро България и неговите партньори, както и в магазините "Вижън", ЕБКЦ, Булскай Травъл, Евротус, УТА, "Тур фор фън" (СОФИЯ), "Саунд гардън" (Бургас), "Мюзик център" (Пловдив), "Млад техник" (Сливен), "Медуза" (Велико Търново). Продажбата на билети стартира на 5 февруари (четвъртък) 2009 г.
 

По материали на София Мюзик ЕнтерпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *