Академичния ансамбъл за песни и танци при МВД и Йосиф Кобзон отново с концерти в България

|
С грандиозен концерт в зала 1 на НДК ще бъде отбелязана паметната за България дата - 3 март (2008 г.).
Турнето на Академичния ансамбъл за песни и танци е посветено на 130-та годишнина от Освобождението на България от турско робство и Годината на руската култура.
Българската публика ще може да се наслади на изпълненията на единственият военен колектив, имал изява в Сикстинската капела.
Създаден през 1973 г. Академичният ансамбъл за втори път ще гостува в България. Около 6 000 концерта в повече от 50 страни по света, под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент), Ансамбълът ще изпълни руски народни, казашки, цигански песни и романси, като „Ой, цветет калина”, „Очи черные”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, „Подмосковные вечера”, „Катюша” и много други.
 
След прекрасния спектакъл състоял се на 17 януари в зала 1 на НДК, по повод откриването на годината на Руската федерация в България, Йосиф Кобзон изяви желание да бъде солист на турнето на Академичния ансамбъл за песни и танци при МВД на Руската федерация, което ще се състои от 1 до 4 март 2008 г.
На 1 март, публиката в Бургас ще може да се наслади на спектакъла в Операта, на 2 март Ансамбъла ще бъде във Фестивалния и конгресен център във Варна, на 3 март във Враца и на 4 март в София в зала 1 на НДК ще завърши своето турне, отбелязвайки 130 годишнината от Освобождението на България от турско робство.
Организатор на събитието е „Жокер Медиа” и Форум на руските съотечественици.
За концерта в София, билетите вече са на касите на НДК, цени от 10 до 50 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *