„Аларма” представя: (Пънк)джаз вечер с поезията на Кортасар

|
Първото издание на „Аларма Пънк Джаз” за 2011 г. ще протече като литературно-музикален пърформънс в Първо студио на „Драган Цанков” 4 и на вълните на програма „Христо Ботев” на 3 февруари на честота 92,9 за София и онлайн на адрес www.bnr.bg.
Вечерта, посветена на Хулио Кортасар, е съвместна инициатива на „Аларма Пънк Джаз” и издателите на Кортасар („Агата-А”) и ще включва не само поезия от сбирката, която излезе в превод на Стефка Кожухарова миналата есен, но и всякакви други текстове и фрагменти от текстове на Кортасар – за кронопи и фами, за мечоци от тръбите, за междуетажия и писари, за тигрополагания, саксофонисти и пр. – които, макар официално да не се водят поезия, се нареждат сред най-поетичните писания в цялата литература на ХХ век.
Четенето на Кортасар ще се предава пряко в ефир под формата на своеобразен аудиовизуален джем-сешън – с участието на джаз триото на Росен Захариев-Роко (тромпет, перкусии), Георги Дончев (бас, перкусии) и Александър Евтимов-Шаманчето (перкусии, глас), преводачите на Кортасар Румен Стоянов, Стефка Кожухарова и Мария Пачкова и множество знайни и незнайни поети, художници, актьори, радиоводещи, музиканти и всякакви други кронопи, чувстващи и честващи Кортасар по своя си начин.
Входът е свободен (с пънк-каса за доброволни дарения за фестивала) и това е единственото „указание”, ако трябва да използваме езика на Кортасар, от което се нуждаете – всичко останало го оставяме на интуицията и въображението ви.

Четвъртък, 3 февруари, от 21,30 ч.

 

Цветан ЦветановКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *