„Алея на книгата” от 3 до 12 август във Варна – програма

|
„Алея на книгата” във Варна вече е традиционно културно събитие, което се провежда за трета поредна година. Този път издателите ще бъдат още по-близо до почитателите на книгите – познатите бели шатри ще бъдат разположение на ларгото от хотел „Черно море” до Фестивален и конгресен център. Работното време, както всяка година, е съобразено с лятото – от 10 до 22 часа.

На специално изградена сцена до Фестивалния комплекс ще се проведат срещите с българските автори и издатели. Ще се говори за книги, за вече издадени заглавия и за предстоящи такива и, разбира се, ще се четат откъси от литературни произведения.

„Алея на книгата”, гр. Варна, 3 - 12 август 2012 г.


Съпътстваща културна програма


 


 3 август 2012 г. (петък) 

19:00 – 20:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на "Слънчев кладенец" от Елка Няголова

Славянска литературна и артистична академия

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на „Английския съсед” от Михаил Вешим

Една нашенска история, която се чете на един дъх и с усмивка. Не вулгарен роман, а просто смешен. Авторът декларира, че читател, който си купи книгата и не се засмее, ще получи парите си обратно в двоен размер.

Издателство „Сиела” 

4 август 2012 г. (събота)

18:00 – 19:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на „Сценарий за бъдеще” от Вероника Денева

След големия интерес към първата книга на Вероника Денева - „Един друг живот“, ИК „Хермес“ представя втория й роман - „Сценарий за бъдеще“. Книгата засяга много проблеми, касаещи съвременния мислещ човек. Сред тях са: възможностите за избор; преходността на чувствата; как да се справим с отлитането на младостта и потапянето в сивото ежедневие, без да изгубим желанието си за живот; какво всъщност представлява щастието и как всеки трябва да го открие сам за себе си.

Издателство „Хермес”

19:00 – 20:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на книгата "Всичко започва от детството" на Стела Даскалова

Издателство „Сиела”

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

"Откровено за Айфеловата кула" от Ваня Жекова

Това не е обикновена книга за миналото. Това е история, която ни среща с живота. С разсъждения за корените, за детството, за младостта, за наслоенията и паметта, за премълчаното време, за невъзможната свобода, за неосъществената любов. На втори план се развива драматургията на сценарий за игрален филм, който Ваня Жекова снима по действителен случай.

Баща и дъщеря представят текстове от книгата, свързани със страховете, смъртта и свободата. Отговарят на неудобни въпроси за близкото минало и споделят своя опит за трансформация на болката в позитивна енергия.

Издателство „Сиела”

5 август 2012 г. (неделя)

18:00 – 19:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на "Варненски арменци" от Станислав Пенев

Издателство „Колор Принт”

 19:00 – 20:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на Митко Новков

От Медуза до Магрит. Есета по картини

Това са размисли, предизвикани от шедьоври на изобразителното изкуство от цял свят. Текстовете, свързани един с друг, съчетават в себе си ерудираност, иновативност, информация, исторически факти с неочаквани мисловни серпентини – жанр, който в полето на българската литература е почти неразработван. Защото съвместява в себе си много дисциплини – философия, обща история и история на изобразителното изкуство, културология, психология, литература и литературознание, естетика...

Среща с автора         

Издателство „Агата-А”

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на двама автори:

Калин Терзийски със сборника с разкази "Ной дава последни указания на животните" и Евгени Черепов с романа "Добавено лято". Издателство „Сиела”

6 август 2012 г. (понеделник)

18:00 – 19:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Авторът на "Ачупая" и "Последна спирка Барселона", прекоси Океана и е в България, за да представи своите книги. От какво бяха вдъхновени творбите му и кой стои зад името на Валдана Мора?

Издателство „Вакон”

19:00 ч. в Арт салон, Радио Варна

Петър Денчев представя романа "Тихото слънце". Той е автор и на сборника с разкази "Истории в минало време"

"Тихото слънце" е роман експеримент. Роман за един глас, който оцелява след физическата смърт и разказва историята на човека, който преживява всички забрани през тялото си. Издателство „Жанет 45” 

7 август 2012 г. (вторник)

19:00 ч. в Арт салон, Радио Варна

Мирела Иванова представя поетичната книга "Любовите ни"

Мирела Иванова: „Любовта е стихия и поне няколко пъти в живота си трябва да намерим кураж и да я пуснем да премине през нас. Да я възпеем. Затова е радостно, че издателство „Жанет 45” направи това красиво издание на антологията ми”. Издателство „Жанет 45”

8 август 2012 г. (сряда)

18:00 – 19:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на "През годините" от Розмари Стателова

Издателство към БАН 

19:00 – 20:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Българският отговор на „Здрач” и „Дневниците на вампира” – Александрина Железова и романите й „Душа” и „Кръв”. Среща с авторката.

Издателство „Персей”


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *