Алтера представи новия роман на Емануил А. Видински

|
На 25 юни в Арт център „Алтера“ беше представен новият роман на Емануил А. Видински „Места за дишане“.
За книгата говори Ангел Игов, неин редактор и редактор на поредицата „Нова българска литература“ в издателство „Алтера“. Няколко думи за самото издателство и цялата дейност на „Алтера“ (две списания, галерия, фестивал, филмов проект и т.н.) сподели изпълнителният директор Юрий Вълковски: „Смисълът от „Алтера“ е да дава пространство. Смисълът от „Алтера“ е да дава възможност да се случват такива книги, да се случват изложби, да се случват различни културни проекти и инициативи...“
„Места за дишане“ е първият от поредицата на издателството за нова българска литература. Както и Ангел Игов обясни на премиерата, тази книга е „една любовна история, разказана на два гласа – в първата част се разказва историята от гледна точка на мъжа, след това от гледна точка на жената. Понеже мъжът и жената са много различни като характери един от друг, понеже той е един абсолютно циничен мизантроп, а тя е много земна и любопитна жена, затова и стилът на писане в двете части е много различен...“ В романа Емануил А. Видински слага много истории, все не му достигат (пак според А. Игов), присъстват и мистификации.
В края на премиерата Емануил А. Видински чете от репликите на мъжкия си герой, а в ролята на женския персонаж се въплъти Александра Гюзелева – Шани. И последва даване на автографи, на чаша вино, разбира се.
 

Романът „Места за дишане“ можете да закупите от книжарница „Български книжици“.


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *