Анджелик Киджо ще пее и танцува пред публиката

|
Първата дива на Африка Анджелик Киджо пристига в София един ден преди концерта си на 21 октомври в зала 1 на НДК. С нея от Ню Йорк идват част от музикантите, с които тя записа единадесетия си албум „Оyo”, излязал в началото на тази година – Магате Соу, Алан Робинсън, Доминик Джеймс и Роди Кериън.
Анджелик ще пее в София, малко преди да се качи на сцената на престижната Карнеги хол за шоуто си “The sound of the drum”, в което нейни гости ще са Омара Портуондо, Юсоу Ндур и Даян Рийвз.
В деня на пристигането си Анджелик Киджо и музикантите й са поканени на официална вечеря, давана от Посолството на Франция у нас в известен столичен ресторант. Киджо идва у нас седмица след участието си в Световен форум на жените за икономическо и социално развитие. Голямата френска звезда е известна със силната си социална ангажираност и благотворителност. Заедно с Джеки Чан, Стиви Уондър и Лео Меси тази година тя беше обявена за Good Citizen на ООН.
Това лято светът се превърна във футбол с нейната песен "Mоve Оn Up", изпълнена заедно с Боно (U2) и Джон Ледженд. Анжелик e сред най-ярките посланици на добра воля на УНИЦЕФ. Има собствена фондация „Батонга”, помагаща на африкански момичета да получат образование, работи за OXFAM, пее за Live8, участва в благотворителни кампании заедно с Боно, подкрепи със своята музика и предизборната кампания на Обама.

Носителката на Грами и на множество престижни музикални награди Анджелик Киджо притежава огромен артистичен заряд и енергична ритмика, идващи от традициите на родния й Бенин. Има страхотна гласова бленда, в която с еднаква магия рефлектират афро-бийт, фънк, соул и джаз, ритъм-енд-блус, етно мотиви (самба, салса, рубма, макоса). На сцената тя сякаш връхлита с безгранична енергия и увлича публиката като стихия. Концертите й винаги завършват с бурни танци с публиката.
 

По материали на BG Sound Stage
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *