Анибал Радичев и “Бреговете на миража”

|
На 27 октомври в пресклуба на агенция "София Прес" бе представена новата книга на Анибал Радичев. Стихосбирката "Бреговете на миража" е издание на "Български Писател".
В изключително подходящата атмосфера на пресклуба председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев определи книгата като "заредена с жестокия реализъм на живота". "Авторът е единен в стремежа да каже своите истини - книгата няма нужда от редактор", допълни той. Свои размишления за стиховете и поезията на Анибал Радичев прочете и проф. Чавдар Добрев. За да подкрепи или опровергае изказванията на колегите си, авторът прочете някои стихове от новата си книга, както и една съвсем нова хумористична миниатюра. За разлика от много поети Анибал Радичев притежава декламаторска дарба, която неизменно прави впечатление, особено в съчетание с характерния за автора поетичен стил.
За човека и твореца Анибал Радичев, за творбите му и за съвременната поезия споделиха разсъжденията си част от присъстващите в залата, сред които и проф. Александър Ангелов, който определи автора като "поет на почтените хора".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *