Анимация от Компот колектив и гостуване на Quantic на 3-тотото издание на ReelFeel

|
На 25 ноември (четвъртък) Reel Feel се завръща на сцената на Sofia Live Club за трети път, като специалният гост на вечерта е англичанинът, обитаващ Колумбия – Quantic. Освен него обаче посетителите ще могат да се насладят и на уникална селекция от 23 кратки анимации на 6 от авторите на Компот Колектив (Compote Collective). Те ще бъдат отговорни и за визията по време на DJ сета на Quantic.
За целта, по време на партито с уникалния Quantic, Димата (Дим Ягодин) ще пуска откъси от различни анимационни проекти на колектива. Пълната версия на филмите ще могат да бъдат видени в началото на вечерта, когато Компот ще представи специална селекция от кратки анимации на 6 от своите автори, сред които Весела Данчева, Иван Богданов, Дим Ягодин, Michiel Strum, Матей Бранеа, Аспарух Петров.
 
Компот Колектив (Compote Collective) е международна продуцентска къща за анимация, създадена в края на 2008 г. Тя представлява мрежа от 14 автори от 5 държави с отличаващи се визуални стилове. Основната цел на колектива е да промотира индивидуалните автори чрез независими филмови проекти, музикални видеа, рекламни продукции и визия на събития. Повече за тях може да откриете на www.compote-collective.com.
 
Що се отнася до Quantic, освен DJ сет, Reel Feel подготвя и допълнителна негова изява, подробностите за която ще станат ясни съвсем скоро. Междувременно билетите са събитието вече могат да бъдат намерени в мрежата на eventim.bg на цена 15 лв. В деня на събитието, на входа, цената ще бъде 20 лв.
 
Домакин на поредицата Reel Feel събития е Sofia Live Club. Специалните меломански вечери са с подкрепата на още един наш приятел с отявлен естетски вкус - ирландското уиски Bushmills.
За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети за отделните събития може да следите официалния сайт, Twitter профила на Reel Feel или се присъединете към страницата във Facebook.
-------

За Quantic:

За родителите си Quantic e известен под името Уил Холанд (Will Holland), но е много вероятно и те вече да го наричат по-често Quantic. Едва на 30 години младият англичанин има солидна творческа подплата зад гърба си и главоломно музикално развитие. Eто защо на 25-и ноември от него можем да очакваме музикални пикантерии, които надминават обикновения DJ сет и са пропити с много горещ и екзотичен музикален аромат.

Неговият безпогрешен и непоклатим джазиран усет към актуалния денсфлор звук, суровите ударни инструменти, автентичния фънк и тропическата тръпка не подлежат на оспорване. Всичко с марката “Quantic” винаги е било и продължава да бъде синоним на високо творческо и музикално качество, което вдъхновява с всеотдайната любов и отдаденост на музиката. Ако трябва да се опише с цифри, говорим за 14 издадени албума в период от 9 години, участия по почти всички музикални фестивали в света и общо над 100 хиляди продадени записа от всичките му проекти. Музиката на Quantic е използвана в известни реклами, а освен всичко останало той е главният елемент в цели 5 отделни проекта: Quantic, Limp Twins, Quantic Soul Orchestra, Flowering Inferno и Quantic & His Combo Barbaro. Уил е мозъкът и зад албума „I’m Thankfull” на небезизвестната Spanky Wilson, записвала с имена като Marvin Gaye, Sammy Davis младши, Lalo Schifrin, Jimmy Smith и Willie Bobo.
Последната и най-актуална локация на Quantic е Кали, Колумбия, където се премества да живее, след като първоначално заминава там врменно в търсене на традиционна местна музика и музиканти. Именно в Колумбия той сформира новия си проект Quantic & His Combo Barbaro, черпейки вдъхновение от горещите латиноамерикански музикални извори. В последната му формаци влизат таланти от Панама, Бразилия, Перу и Колумбия, което говори еднозначно за богатството на албумите му.
 

По материали на V+O Communication
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *