Антонио Форчоне и Адриано Адеуале ще зарадват публиката във Варна и в Бургас

|
Неповторимото дуо Антонио Форчоне и Адриано Адеуале ще изнесат завладяващи концерти и във Варна и Бургас, непосредствено след изявата си в София на VII Фестивал Джаз Плюс.
Концертът им във Варна ще се проведе на 18 март в клуб Алиби от 21:00 ч., а на 19 март в 20:00 ч. ще свирят в Кукления театър в Бургас. Билети за събитията се продават в мрежата на Тикетплюс, в магазин Кармел във Варна и на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска" в Бургас.

Многократно награждаваният виртуозен китарист от италиански произход, Антонио Форчоне и динамичният бразилски перкусионист Адриано Адеуале от години представят на сцена завладяваща и оригинална програма, която превръща концертната им изява в истински празник.
Възхваляван като "Джими Хендрикс на акустичната китара", носител на многобройни отличия, Антонио Форчоне е една от харизматичните личности и изобретателни изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика. С концерти навсякъде по света – от Австралия, Хонг Конг и Русия, през Карибите, САЩ и, разбира се, Европа – Форчоне e определен от критика и публика като един от най-великите акустични китаристи.
"Форчоне притежава свобода на експресията, която не може да бъде стилово ограничена; може да го потърсите в музикалния магазин под етикета джаз или уърлд музика, или акустична музика... или просто "гений", заявява за него Джейн Брейс от "Обзървър".
Адриано Адеуале пристига за първи път в Лондон през 2000 г., като дотогава той е свирил с музиканти като Анди Шепърд, Сеу Жоржи и Туи Морено. Във Великобритания той създава перкусионна музика за анимационния филм "Червената шапчица", както и перкусията за английската танцова формация Стейкед Уонки. Делил е сцена с аристи като Сезария Евора, Аирто Морейра и Флора Пурим.
"Деликатен, динамичен и сдържан, с вдъхновени композиции и аранжименти, той показва стряскащо разнообразие от стилове и форми…виртуозен уърлд джаз изпълнител, силно препоръчан", дават висока оценка за Адриано от изданието "Лист".
Билети за концертите от VII Джаз Плюс фестивал 15.03-06.04 2011 може да намерите в Дюкян Меломан, в магазините Пикадили, Техномаркет, Ориндж, Фотосинтезис и на www.ticketplus.bg.
 

По материали на Джаzz +Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *