Аполония 2003 беше закрита

|
В последния ден от тазгодишната Аполония, 10 септември, програмата предложи на зрителите постановката на "Малък градски театър зад канала" "Без кожа". Пиесата на Теодора Димова е известна на читателите на "Словото" като "Неда и кучетата", а още за пиесата можете да видите от репортажа на Кремена Георгиева. Хубава пиеса! Много добра игра на актьорите!
В Археологическия музей мандолинен квартет Сезони представи произведения на Бокерини, Р. Балкански, Д. Христов, К. Вьолки, Офенбах и др.
Последната книга на Димитър Шумналиев беше представена в Художествената галерия от неговия издател Николай Стоянов и самия автор. Димитър Шумналиев сподели спомени от първите Аполонии, за първите зачатъци на дисидентствто тук, за неформалните разговори и песни след представленията. Иначе книгата му "Влюбени разкази" бяга от проблемите на съвремието, не е много социална, не засяга така популярните напослетък теми, като пари, коли, власт, богатство, бандитизъм. Пише се за влюбване и любов. Разказите са подредени хронологически, вързани са във времето, като първите са от нашето съвремие и историите се връщат назад чак до турскотo робство. Хубава книга, която си заслужава да се прочете.
Официалното закриване на Аполония 2003 се състоя в Амфитеатъра с един прекрасен и завладяващ концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти". Музикантите изпълниха произведения на Респиги, Моцарт и Бритън, като в моцартовите изпълнения се включи и прочутия пианист Людмил Ангелов, както и духови инструменти. В края на концерта проф. Димо Димов благодари на всички артисти, зрители и приятели на Аполония и най-вече на артистичния директор на фондацията Маргарита Димитрова, покани всички догодина на юбилейното 20-то издание на празницие на изкуствата Аполония и обяви, както си е по традиция, Аполония 2003 за закрита.
 
Повече снимки можете да видите на страниците на Аполония. Очаквайте утре тук една ретроспекция, една лична класация на един дългогодишен фен на най-доброто от току що приключилия фестивал.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *