Барабанистът на звездите – Сони Емори в София Лайв Клуб

|
Тази събота София Лайв Клуб представя "Барабанистът на звездите" - Cachet Fusion feat. Sonny Emory. Сони Емори - звезда, огряла голяма част от прочутите съзвездия на световната музикална сцена, пристига за пръв път в България за концерта на 22 октомври с начален час 22,00 часа.
"Cachet Fusion" е рожбата на носителя на наградите Грами Сони Емори. Оставил зад гърба си участия с легенди като „Earth, Wind and Fire“, Брус Хорнсби, „The В-52’s“ и Лий Ритенур, музикантът сформира бандата, събрала в едно имена като Шайна Стийл – пяла на една сцена с величия като Бет Мидлър и Риана, както и гениалния пианист Морис Плежър – свирил с „Earth, Wind And Fire“ и с великия Майкъл Джексън.
В новия си албум „Rock Hard Cachet“ петчленната банда смесва рок и фънк с нечувана експлозивност, която на 22 октомври ще изригне за първи път на сцената на София Лайв Клуб.
Роден в Атланта, Сони получава първия си комплект барабани, когато е едва на четири години. След като се дипломира в Университета в Джорджия като бакалавър по джаз музика, Емори започва преход към професионална кариера като барабанист в групата на Джо Семпъл "Дъ Крусейдърс" (Тhe Crusaders). С повече от 20 години опит в студио и на сцена, Сони се превръща във високоуважавано в музикалната индустрия присъствие и поддържа все по-натоварен график с всяка изминала година. В малкото моменти, когато не е на сцена, всичко е като затишие пред буря, а с всяко следващо излизане разбива и най-смелите представи за себе си, впечатлявайки с високоенергийни изпълнения на живо и иновативни визуални ефекти. Макар да е предимно зает с кариерата си на изпълнител, г-н Емори постоянно балансира преподавайки на по-млади музиканти като професор по перкусии в Университета в Джорджия, организирайки клиники и уъркшоп из цяла Америка.
Най-добре известен с уникалното си свирене за легендарната "Ърт, Уинд енд Файър" (Earth, Wind and Fire), музикантът записва в биографията си концерти с по-голяма част от звездите на джаз и поп индустрията – артисти като Стенли Кларк, Дейвид Санборн, Бет Мидлър, Ал Жаро, Пола Абдул, Жан-Люк Понти и Боз Скагс.
Световно признат музикант и носител на наградите Грами, Сони Емори е считан за един от най-великите барабанисти от дълго време насам. Неговите умения и стил го отвеждат до възможността да записва албуми, придобили платинен статус – „Cosmic Thing“ на “The B52`s”, както и спечелилият Грами „Two Against Nature“ на Steely Dan.
Еднакво търсен за студийни проекти и живи изпълнения, барабанистът задържа позоцията си в „Earth, Wind and Fire“ цели тринадесет години. В момента пътува с артистите Бет Мидлър и Брус Хорнсби, като в същото време работи върху соловия си албум с групата "Хипнофънк" (Hypnofunk), която е съвкупност от фънк и прогресив стилове. "Хипнофън" е страничен проект, продуциран от самия него и Морис Уайт – създателят на „Earth, Wind and Fire“.

БИЛЕТИ: предварителна продажба в билетен център на НДК и мрежата на www.eventim.bg на цена 15 лева и 20 лева на място в деня на концерта.

 

По материали на София Лайв Клуб


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *