Бард представя: “Метатайната” на Мел Гил

|
Законът за привличането, разкрит в „Тайната”, е един от седемте древни принципа. Тук са останалите шест!

„Метатайната” е книга за тайна, която отвежда отвъд всички тайни. Тя навлиза дълбоко в естеството на Вселената и човека и разглежда вечния закон на привличането. В нея са описани стъпка по стъпка начините и техниките, с помощта на които ще добиете духовно и материално богатство, ще намерите любовта и мечтаното щастие. В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с Учители и мъдреци от цял свят.

Известни хора, посветени в Метатайната, ни помагат да вникнем в седемте херметични закона и коментират загадъчните им проявления във Вселената и в нашия живот.

Държите в ръцете си безценен дар! Той е ключът към древни тайни, известни на малцина избрани.

Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната.

“Нашата кръв е кодът на Вселената.”

„Законите на битието са седем. Този, който ги познава и разбира, притежава вълшебен ключ за вратите на Соломоновия храм на мъдростта и благополучието.”

„Метатайната” е забележителна книга! Написана е от психотерапевта Мел Гил – сценарист, режисьор и продуцент на популярния филм със същото заглавие.
Мел Гил е един от водещите специалисти в областта на развитието на личността, обучил голям брой публични личности, говорители, имиджмейкъри и бизнесмени от цял свят. Авторът е бизнес консултант, специалист по корпоративни стратегии и съветник на висши служители от 500-те компании, включени в списъка на списание „Форчън”.
През последните двадесет и пет години той изучава философията на херметизма и използва древното познание, за да помага на хората да осмислят своето житейско поприще и да намерят решение на проблемите, с които се сблъскват.
В основата на книгата са залегнали действителни събития от живота на автора. Всичко започва с преживяване, близко до смъртта, когато той е едва на 19 години. Преживяното нещастие го издига до „гуру в областта на мотивацията”, любим радиоводещ и популярна медийна личност.


ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

„Ако си на кръстопът, прочети „Метатайната”! Тя ще те просветли и ще ти помогне да осъзнаеш къде да търсиш щастието и средствата за неговото постигане!”
Джо Витале, световноизвестен специалист по маркетинг, писател и метафизик


„Метатайната” ще те мотивира да се потопиш в себе си и ще ти покаже богатството на живота! Непременно я прочети!”
Боб Проктър, философ, писател и имиджмейкър„Мета“ е хубава дума. Но повечето хора не я разбират. Тя просто говори за онова, което не можеш да видиш с очите си. Трябва да го съзреш с „вътрешното си око“ и да го осъзнаеш.
„Мета“ означава отвъд физическото. Знаеш ли, че 99% от населението на Земята е програмирано така, че позволява на външния свят да контролира вътрешния? Ако искаш да получиш желаното, трябва да дадеш възможност на вътрешния свят да контролира външния. В това се състои цялата метатайна.“
Боб Проктър„...Като терапевт, лектор и студент по история, който е наблюдавал човешката природа и хората по целия свят, с разочарование виждам, че мнозина са разбрали погрешно закона за привличането и се опитват да се нахранят с „предястия“. Законът за привличането е нещо повече от философия на бързото забогатяване, чиято цел е да ни помогне да визуализираме пощенска кутия с пари и тя да се напълни с тях, както и с проникновени мисли да накараме Брад Пит или Сандра Бълок да се влюбят в нас – макар че вероятно би било хубаво!


Използването на закона за привличането по този начин ми напомня сцена от първия филм на „Остин Пауърс“, в който д-р Ивъл се опитва да получи откуп за света от ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА! Объркан, неговият помощник трябва да обясни на обзетия от мисълта за паричното предизвикателство злодей, наскоро размразен след криогенно замразяване през 60-те, че собствената им корпорация печели 9 милиарда годишно! По подобен начин използването на закона за привличането за придобиване на няколко дреболийки като нова кола или онези обици, които толкова искаш, се оказва доста под неговия голям потенциал – например намиране на дълготраен покой и щастие.
Скептици са ми казвали: „Д-р Мел, законът за привличането е пълна глупост. Опитах, но той просто не действа. Защо продължавате да го препоръчвате?“
Отговарям им, че ако законът за привличането се приема само като предястие, вероятно са прави. Но тези и хиляди други добронамерени души пропускат по-широката картина – съществуват вселенски закони, действащи в синхрон, които наистина могат да ви донесат благополучие. Просто трябва още нещо освен само да желаеш даден предмет и да си го поискаш.
Нека направим бърз тест, който ще илюстрира казаното. Помисли си за любим спомен. Може да бъде нещо положително, свързано с най-хубавия период от живота ти, който помниш. Представи си сцената пред себе си, сякаш се случва сега. Как те кара да се чувстваш? И още по-важно – защо се чувстваш по този начин? Дали топли чувства като любов, нежност или хумор не играят ключови роли? Шансовете са в полза на това, че мнозина от вас не са избрали нещо, свързано с придобиването на огромни суми пари, имущество или други форми на богатство. Ако е така, всичко е наред. Няма нищо лошо в благополучието и ние ще го разгледаме подробно по-нататък. Моята мисъл обаче е, че истинското щастие е свързано с нещо повече от простото получаване на материални блага.
Истинското благополучие е много по-голямо от процеса на получаване на физически придобивки, въпреки че би могло да включва и тази част от него. Сега говоря за вътрешното богатство, за чувството на любов и състрадание към себе си и към другите, за това да бъдеш в мир и да се чувстваш освободен, да се радваш на живота и да си истински щастлив. С други думи, както с руната Ehwaz, която получих толкова отдавна, връщаме се към равновесието между умственото и физическото. Просто ли е? Ами така изглежда...”
Мел Гил
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *