Бас трио долита в София наесен

|
Вече е известен първият хедлайнер, потвърдил участието си на тринадесетото издание на фестивала София мюзик джем 2008. Това е витуозното трио от бас богове SMV - Стенли Кларк, Маркъс Милър и Виктор Уутън.
Концертът ще е на 20 октомври от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Билетите са от 30 до 60 лв. и продажбата им стартира на 24 юни от Билетна каса на НДК, онлайн на адрес ticketpro.bg, музикалните магазини в страната и на касите на Тикетпро - България и неговите партнори.
"SMV" е феноменално джаз трио, обединило в една формация музикалните титани Стенли Кларк, Маркъс Милър и Виктор Уутън. Този уникален проект, събрал три поколения бас богове, е очакван повече от 15 години от милиони фенове по цял свят. Най-после, през октомври 2007г., гениалните джазмени решават да се съберат заедно и да направят проекта SMV. Седмица по-късно Стенли Кларк получава специалната награда за цялостен принос от списанието „Bass Player”, връчена на ежегодната церемония “Bass Player Live!” в Ню Йорк. Това е пъвото участие на SMV пред публика и музикантите буквално изправят залата на крака. Химията между тримата виртуози на бас китарата се получава и като резултат през януари 2008г. те записват своя първи общ албум и стартират турне през лятото и есента, в рамките на което ще посетят и България на 20 октомври.
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *