Берлие от 1920 година грабна голямата награда на ретро-парада в Созопол

|
Най-атрактивният и най-стар френски автомобил “Берлие”, собственост на Николай Колев грабна голямата награда на провелия се в Созопол преди дни по време на празниците ретро-парад.
Автомобилното шоу се превърна в изключителна атракция за жителите и гостите на морския град. В продължение на часове стотици любители на стари возила си правиха снимки за спомен.
Малък инцидент преди началото на парада не успя да помрачи настроението на участниците и зрителите. Късо съединение в ел.инсталацията на автомобил БМВ от 55-та година предизвика пожар. Огънят бе загасен и не причини големи щети.
30-те излъскани ретро-автомобили, ескортирани от полицейска кола, направиха парадна обиколка из града.
На официална церемония председателят на бургаския клуб Димо Джамбазов и актьорът Асен Блатечки връчиха призове в няколко категории. Марио Желев и Светослав Боснов бяха отличени в категориите най-млад и най-възрастен участник. Наградата на публиката грабна БМВ от 1955-та година на Тошко Желев от поморийското село Лъка. За най-добър реставратор бе обявен бургазлията Манол Гюров, собственик на Форд Мустанг. Награда бе присъдена и за дебют на Неделчо Янков от Стара Загора, който представи Шевролет от 1980 година.
Председателят на пловдивския ретро клуб Дончо Дончев бе отличен за цялостен принос към ретро-движението в България.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *