Бийтбоксерът SkilleR спечели три престижни награди в България и Швейцария в рамките на една седмица

|
Броени дни след като Александър Деянов – SkilleR спечели престижната награда ИКАР на официалната церемония на Съюза на българските артисти за най-добър музикален пърформанс в "Ноктюрно - от прахта до сиянието", той заслужено грабна още два приза зад граница.
Бийтбокс шампионът на България за 2007 г., обявен за “най-бързата уста на Изтока”, завоюва първото място и наградата "Best Show" на второто по-големина световно бийтбокс състезание "BSCENE GRAND BEATBOX BATTLE 2011".

В Базел, Швейцария, 22-годишният български бийтбоксер пребори конкуренцията на 30 участника от цял свят. В първия етап на състезанието, SkilleR премина успешно елиминациите срещу бийтбоксери от Франция, Германия, Англия, Канада, Австрия, Люксембург, Швейцария, Хонг Конг и др. със самостоятелно две-минутно шоу. Във втория етап продължи с осемте най-добри, които се изправиха в битка един срещу друг. Skiller спечели срещу KIM от Франция, известен със силата на бийтбокса си и с влечението към електронните стилове. На полуфинала той пребори германския шампион – BABELI, известен с техничния си бийтбокс (какъвто е и стилът на SkilleR).
На финала си извоюва победата срещу канадския шампион - KRNFX.

Журито единодушно заявява, че по всички критерии за оценяване - оригиналност, музикалност, трудност и сценично поведение, всичките битки на Skiller са абсолютно безспорни. В тях той е категоричен победител. Освен първото място - му се отсъжда и другата голяма наградата за "Best Show”.

SkilleR е един от първите, които внасят културата на бийтбокса у нас. Той се изявява и на международни сцени в Япония, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Румъния, Сърбия, Словакия, Гърция и др. Изнася пърформанси на една сцена с интернационални величия като: Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars и др.

Видеo от състезанието "BSCENE GRAND BEATBOX BATTLE 2011":
http://www.youtube.com/watch?v=ZznMLFLnxhM
http://www.youtube.com/watch?v=JTpqRsfWSqo
http://www.youtube.com/watch?v=42NQLeOQgEsКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *