Бис, Stereo MCs!

|
София, 11/11 - една тъмна и студена вечер. Към зала Фестивална са се запътили цели тълпи от усмихнати млади хора. Някои от тях вече знаят какво ги очаква, а други само предвкусват предстоящото удоволствие.
Докато хората все още се събират, пред гардероба вече се е събрала опашка, джобовете на колоритната беззъба баба пред тоалетната са натежали от монети по 50 стотинки, а залата започва да се пълни. Студено е. Бира, цигарен дим, откъслечни възбудени разговори. Ето в такива вечери разбираме защо подгряващите групи са наречени така. Leepra de Luxe, начело с ексцентричния Насо Русков наистина успяват да раздвижат кръвта ни – ритъмът на мелодичния дръм енд бейз не може да остави безучастни ничии крайници. Бурни овации, ех, да можеше всеки път подгряващите да са толкова добри!

Вече сме загрели, но не прекалено, залата е пълна, но не претъпкана, изпълнени сме с очакване, но все още не сме нетърпеливи. И не след дълго светлините загасват, всички погледи се вперват в сцената, на която един по един се появяват музикантите от Стерео Ем Сиз – „мозъкът” на групата Ник Халъм, барабанистът Оуен Иф, атрактивните беквокалистки Кет Кофи и Рейчъл Бърч...и от светлините изкача шареното яке на всеобщия ни любимец Роб Би – с изпитото си лице, неизменните си пръстени и завладяващия си глас. Нужни са му само няколко секунди, за да накара залата да подскача, а последвалият час се слива в спомените ни – всичко е екстаз и музика, музика...Всички пеем, танцуваме, скачаме, ръкопляскаме, прегръщаме се и искаме да разкъсаме тениската на Роб...залата е в екстаз и всички се обичаме, а най-много обичаме него, така че, когато се скрива за първи път, вече горещата зала се раздира от викове и аплодисменти, последвани от спонтанното «ооооо» от мелодията на «Connected».

Да, сигурни сме, че Стерео Ем Сиз са изнасяли концерти пред къде-къде по-голяма публика, в много по-големи зали и с много по-добро озвучаване...Но все пак, онази искрена радост от любовта ни, която озаряваше лицата им и онази възбуда в гласа на Роб, когато викаше «Софиаааа», обясняват не само защо дойдоха за трети път в България, защо се върнаха три пъти на бис и защо след това отидоха и на афтър-парти в Ескейп... Защото знаят, че и на тридесет и третия им концерт, ние пак ще бъдем там и пак ще забравим реалността и себе си, за да избухнем заедно в черното злато на слънцето.
 

Десислава НиколоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *