Благотворителен концерт на Деси Тенекеджиева и приятели

|
Концерт на Деси Тенекеджиева, музикантите Боби Вълчев и Димитър Льолев и специалното участие на приятели е първото събитие в подкрепа на Фондация за изкуство „Стоян Камбарев”.

Концертът ще се състои на 12 ноември от 22 ч. в Sofia Live Club (НДК, подлеза с шадраваните), а организаторите обещават много приятни изненади и канят всички фенове и приятели да се присъединят към благородната кауза, като присъстват на събитието.

В края на 2008 г. се навършиха 10 години от ранната загуба на Стоян Камбарев - един от емблематичните театрални режисьори на 90-те, доказал своя безспорен талант както у нас, така и в чужбина. Това провокира кръг от приятели и съмишленици да основат тази Фондация и по този начин да продължат неговата мисия.

В основата на концертът Деси ще представи голяма част от албума си "Сhillout project", който се очаква да излезе в началото на следващата година и включва оригинални авторски композиции и няколко кавър-версии на английски, италиански и френски език. Музикален продуцент на проекта е известния композитор Мага. Той е успял да съчетае по уникален начин лаундж, поп, джаз, хаус и да миксира акустичното с модерното електронно звучене. Към албума има интерес от няколко големи международни лейбъла.

На 12 ноември от 11 ч в Камерната зала на Сатиричния театър ще се проведе първата официална пресконференция на Фондация за изкуство „Стоян Камбарев”, на която ще се обяви дейността й, нейните цели и най-скорошните събития, свързани с нея.
 

По материали на Монте МюзикКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *