Благотворителна изложба “Да чуем детските мечти”

|
На 9 февруари (четвъртък), в галерия „Академия” ще бъде открита изложба на детски рисунки и арт-фотографии на Борис Мисирков, Георги Богданов и Михаил Илиевски.
Детските творби са резултат от арт-терапевтични занимания на екип от специалисти с деца с различна степен на умствена изостаналост от помощното училище-интернат „Н. Й. Вапцаров” в гр. Елхово. Във фотографиите на Богданов, Мисирков и Илиевски са уловени най-емоционалните моменти от този нов и вълнуващ за децата начин на общуване. Куратор на изложбата е Хуан Аройо, новият арт-директор на списание „Едно”. Изложбата ще бъде открита от Белослава.
Изложбата „Да чуем детските мечти” е част от дългосрочната социална програма на GloBul, посветена на българските деца и насочена към подобряване на здравословното състояние и уменията им за общуване. Събитието е и с благотворителен характер. Желанието на организаторите е картините на децата от дома както и фотографиите, безвъзмездно предоставени от техните автори за изложбата, да бъдат разпродадени. Приходите от изложбата ще бъдат предоставени за бъдещи инициативи по социалната програма „Да чуем детските мечти”.
В рамките на изложбата ще бъдат проведени и демонстрационни арт-терапевтични занимания, обединени под заглавието „Направи ми изложба! Ние играем, рисуваме, общуваме.” Изложбата „Да чуем детските мечти” ще бъде отворена за посетители от 10 до 19 февруари 2006 г на адрес ул. “Шипка” 1.
 

По материали на Ралица Стоянова, Агенция ПримаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *