Блестящата Мила Георгиева и “Софийски солисти” откриха “Биохим Класик Джем”

|
С великолепен концерт на 3 октомври в зала "България" виртуозната цигуларка Мила Георгиева и Камерен ансамбъл "Софийски солисти" (диригент Пламен Джуров) откриха новия сезон на Класик ФМ радио и цикъла "Биохим Класик Джем".
Концертът започна с "Малка нощна музика" в чест на Годината на Моцарт. В програмата присъстваха и произведения на Ф. Крайслер, Бах, Гуно, Паганини и А. Вивалди. Както винаги младата цигуларка беше блестяща и като жена, и като изпълнител. А камерният ансамбъл - безупречен.
Програмата на този концерт ще бъде представена и на предстоящото турне от 23 концерта в Япония, на което заминават в близките дни Мила Георгиева заедно с диригента Пламен Джуров и „Софийски солисти”.
Цикълът "Концертмайсторите" ще бъде открит на 10 октомври с „Нощи в градините на Испания” - концерт на Мануел де Файа, Хоакин Турина и Едуард Лало. Ще участва, разбира се, и Оркестърът на Класик ФМ радио. Програмата обединява тримата композитори, които са популярни с преплитането на красотата на фолклорната традиция и „звуковата картина” на Испания с класическата музика. Програмата включва Мануел де Файа - „Нощи в градините на Испания”, Хоакин Турина - Симфонична рапсодия и Едуард Лало - Концерт за виолончело и оркестър в ре минор. Билети можете да закупите от касата на радиото в зала "България" и онлайн от tickets.bg.
Пожелаваме на Класик ФМ радио успешен сезон и все така пълни зали, както беше на първия концерт!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *