Бликове

|
На 24 февруари в зала Триадица в София се състоя дългоочакваната премиера на последната издадена стихосбирка на Кръстю Пастухов "Пееща вода".
Премиерата започна с избрани пиеси изпълнени на флейта от Симеон Щерев - Бананa. Водещ беше Анго Боянов, който не пропусна да отбележи подзаглавието на книгата - "Бликове", като обяви, че това е много точен термин за типично български стихове подобни на хайку. По-пространно върху "Пееща вода" и предишните книги на Къци Пастухов се спря литературоведът Едвин Сугарев. (Вижте текстът на неговото изложение в Словото). Авторът благодари на всички приятели, помогнали му да напише тези стихове. Благодари и на Иван Костов, заради когото навремето е напуснал в. Демокрация и му е останало много време да пише стиховете си. След което покани присъстващите (препълнили голямата зала) на чаша вино.
През цялото време между различните изказвания се включваше актьорът Иван Кавалджиев, който четеше отделни стихове от новата стихосбирка, а веднага след това Симеон Щерев му репликираше с флейтата.
 
"Пееща вода" е издание на Сдружение "Словото" и може да закупите от виртуална книжарница Books.bg.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *