“Блогът на местния идиот” се срещна с читателите си

|
На 16 март във фоайето пред Първо студио на БНР Весел Цанков представи книгата си "Блогът на местния идиот". Похвално слово за блоговете, местните, идиотите и предлогът "на" изнесе Митко Новков, а Георги Мамалев прочете откъс от книгата.
На томбола бе разигран и китайският бинокъл, с който местният идиот прави своите наблюдения. Авторът пожела стегнатата премиера да завърши идиотски, поради което покани всички на чаша вино с гевречета под звуците на Трети концерт за пиано на Рахманинов.
За книгата:
Писан изцяло в офлайн режим, с отмъкнати химикалки еднодневки и огризки от моливи върху гърба на стари рецепти и всякакви други случайни листа, "Блогът на местния идиот" е уникален документ на една кретения. В него е пълно с груб език, нецензурни изрази, вулгаризми, турцизми, сексизъм, политически некоректни тези, ругатни, псувни, натурализъм, чиновнически жаргон, наукообразни теории, но не това е, което би трябвало да ни плаши, а фактът, че 74 процента от съдържанието му е взаимствано от актуалните български новини.

Шутиран от живота в дома за настаняване на психично болни граждани в едно село, което е рано да назовем, след реституирането на сградата разказвачът естествено става местният идиот. Той плува като пържена риба в горещо олио във ферментиращата обществена ситуация и подпомаган от факта, че никой не обръща внимание на идиотите, наблюдава пряко или с бинокъл както героичното превръщане на селяните в граждани, така и прелестите на една съвършена жена – направо богиня с главно "Б" и великолепни гърди, тоест Богиня ( . )( . )
Освен идиот и сексбомба, в историята са забъркани още сексуален ямакаши, корумпирано ченге с шавлива жена, лакомо прасе, невръстна блудница, млад ром, бодигардове, говедовъд с 37 години трудов стаж в ядрената енергетика, прострелян кон, малък ангел, закърмен с джанковица и още куп други сублимати на нашето време, за които колкото по-малко кажем сега, толкова по-добре после, при четенето.
В един от последните постове местният идиот цитира недоумението на цялото общество кой уби Павлин Пуев-Готиния, стар познайник на полицията. Който обаче прочете целия блог никога няма да се чуди за това, а ще се пита и препитва: Кога, по дяволите, ще стисна в жадните си ръце и втората част на книгата, вероятно озаглавена "Завръщането на местния идиот"?! Спокойно, идиоти у нас дал Господ, все някой от тях пак ще седне да пише блог, пък макар и офлайн.
 
Авторът за себе си:

CV (на български СиВи)
Роден съм през 1963 година. Макар да не вярвам много-много в тези неща, имам едно наум, че зодията ми е Лъв. Женен съм, имам дъщеря.
Препитавам се с писане на смешки. Често пъти това ми харесва. Често пъти – не. Понякога е просто занаят. Има отделни случаи, когато съм се смял на моите писания. Има и изолирани случаи, когато съм постигал скромни успехи. Както се казва – живот-борба.
От 1991 година работя в редакция “Хумор, сатира и забава” на Българското национално радио. Нашите предавания се излъчват по програма “Христо Ботев” на радиото.
Пиша смешки и за различни вестници, например всяка седмица казвам по нещо умно в страницата “После” на вестник “Сега”.
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *