Блус и поезия в Елемаг

|
Втората вечер от поредицата Предколедни дни на изкуствата в Супермаркет "Елемаг" премина под знака на хубавата музика и вълнуващата поезия.
Много любители на двете избраха да сложат началото на празнуването на студентския празник 8-ми декември като послушат виртуозните изпълнения на китариста Георги Матев и на поетесата Павлина Йосева. Малко се оказаха масите в Арт-кафето и много от присъстващите изслушаха изпълненията прави.
Водещият Светослав Георгиев представи Георги Матев като един от най-добрите блус-китаристи в момента, което никак не е пресилено. Той недвусмислено го показа, макар да твърдеше, че малко се притеснява. Присъстващите се убедиха, че китарата го "слуша" и изпълнява всичките желания на пръстите му. Песните, които изпълни, бяха бурно аплодирани.
Павлина Йосева, по-известна в литературните сайтове като Пин4е, сама разказа за себе си. Родена в Шумен и пишеща стихове от 8-годишна, тя прочете разнообразни стихотворения, с което достави видимо удоволствие на слушателите. Двамата с Георги Матев редуваха стихове и песни и не оставяха емоциите на присъстващите да затихнат.
По желание на главния редактор на в-к "Нощен труд" Димитър Шумналиев, който е и един от организаторите на тези прояви, Слави Георгиев изпълни своята песен "Поне веднъж" само веднъж, но с подкрепата на цялата публика.
Една наистина запомняща се вечер, посветена на музиката и поезията...
 
Заповядайте на следващата такава вечер на 13 декември (вторник), на същото място - Арт-кафето на "Елемаг" в ж.к. Изгрев, от 18:30 часа, когато ще бъдат представени двата най-големи сайта на Сдружение "Словото", ХуЛите и Слово.бг чрез авторска поезия.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *