Бойко Ламбовски и Алек Попов обучават таланти в къща-музей Петя Дубарова

|
До 14 юли ще продължи 10-дневният курс, който община Бургас, къща-музей „Петя Дубарова и списание „Родна реч“ организират за млади таланти.
В него са включени 24 ученици от Бургас на възраст от 14 до 19 години. Те са избрани измежду класиралите се в тазгодишния национален литературен конкурс на името на бургаската поетеса Петя Дубарова и миналогодишните участници в курса.
Сред тях са поетите Иван Георгиев-Брегов, Мартин Колев, Петра Русева и белетристите Росица Кебеджиева, Деляна Досева, Венелин Костадинов и Маноела Гюлева — носителка на голямата награда на тазгодишния конкурс „Петя Дубарова“.
„Талантът се нуждае от професионално обучение“, каза Бойко Ламбовски. Той смята, че обсъждането на литературните работи ще създаде у младите хора навици на творческо мислене и авторедактиране на текстовете, които те създават.
Според регламента на лятното училище участниците ще обсъдят свои написани произведения, а след това всеки от тях ще пише разказ или стихотворение по предварително зададена тема. Произведенията ще бъдат отпечатани в сп. „Родна реч“ до края на годината.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *