Бони М и Мейзи Уилямс пренесоха Бургас в света на диското

|
Бони М изнесоха последния концерт от лятното си турне в България пред препълнения Летен театър в Бургас.
Въпреки че небето се бе смръщило и дори леко прокапа, това не уплаши хилядите почитатели на диско иконите. А и от скоро Летният театър е снабден с подвижен покрив, който го превръща в безопасно съоръжение дори при големи бури.
В задушната вечер на 2 юли съставът, предвождан от Мейзи Уилямз (Mazie Williams), излезе на сцената малко след 21 часа, за да направи вечерта още по-гореща. Ударното начало бе с хита "Sunny" от албума "Take the Heat Off Me" (1976), която всъщност е кавър на парчето на Боби Хеб. Последваха я "Hooray! Hooray! It`s a Holi-Holiday", "Ma Baker" и "Daddy Cool". Не беше нужно много, за да стане ясно на всички, че това ще е концерт, съставен само от хитове. Неуморимата Мейзи и останалите от формацията – Шийла Боник, Анис Петерс и Кели - вдигнаха публиката на крака и я накараха да танцува, не само по местата си, а дори и на сцената. Първоначално там се качиха децата - за изпълнението на "Brown Girl in the Ring". Въпреки че на сцената не представляваше нищо особено и липсваха помпозни ефекти, отношението на групата към публиката и зарядът, който разпръскваха около себе си, не остави никого равнодушен.
Музикантите благодариха на организаторите и най-вече на публиката, а Мейзи сподели възхищението си от града, който бе разгледала преди концерта.
До края на вечерта чухме почти всички мега хитове на Бони М, сред които "Belfast", "Rasputin", кавър на вечната "No Woman No Cry" на Боб Марли, а за финал остана "Rivers of Babylon".
Изненадващото бе, че концертът продължи само около един час, въпреки че останаха още хитове неизпети - като например "Bahama Mama". Публиката не искаше да си тръгва и групата се върна, за да покани на сцената вече не децата, а всички престрашили се да се качат възрастни, които танцуваха заедно с диско четворката под звуците на ремикс на "Ma Baker".
Мейзи Уилямс обеща, че Бони М ще се върнат отново следващата година. Диско дивата е една от основателките на легендарната формация, а в момента под името "Bony M" турират три групи, всяка предвождана от член на оригиналния състав. Въпреки многото спорове относно името на бандата и делата за звукозаписната им дейност, съдът постановява, че и трите състава имат право да изнасят концерти. Бони М на Мейзи Уилямс включва и Шийла Боник, която за кратко влиза в състава на оригиналната формация през 1975 г. В настоящия си състав групата гостува за два концерта в София в края на миналата година, отново по покана на Арт БГ.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *