“Бренд Ню Хевис” пристигат за първи път в България

|
Лондонският супер левъл - Бренд Ню Хевис (The Brand New Heavies) ще изнесат концерт в България, по повод седмия рожден ден на Джаз ФМ радио и за старта на есенния фестивал София Джаз Пик, на 17 септември 2008, в зала 1 на НДК. Билетите са вече в продажба от един месец.
 
Българската група "Те" ще подгряват концерта на ейсид джаз легендите, в състав: Ясен Велчев, Ивайло Звездомиров, Венко Поромански и Преслава Пейчева. Група "Те" подготвят новия си албум, като специално за концерта, обещаха да изсвирят ексклузивно парчета от предстоящия музикален продукт, който се очаква да излезе през месец октомври. "Ние сме три момчета и едно момиче и Бренд Ню Хевис имат същия формат, в музикално отношение сме изключително близки, така че публиката ще остане доволна от появата ни преди звездите...", каза мениджърът на група "Те".
 
Пионерите на ейсид джаз сцената - "Бренд Ню Хевис" - в началото на своята музикална кариера успяха да пренесат своята любов към фънк, груви стила от 70-те през един доста по-култивиран звук, силно свързан със соул музиката, в ерата на 80-те, доминирана от хип хопа. Групата е създадена през 1985 година от: кийбордиста и барабанист – Ян Кинкейд, китариста Саймън Бартоломю и басиста Андрю Леви – добри приятели и съученици от лондонското предградие. В самото си начало формацията представлява инструментален проект, силно повлиян от музиката на Джеймс Браун и американската фънк формация – "Метерс". Скоро триото започва да записва своя авторска музика, като взривява лондонските клубове с модерното си звучене и слага ново начало в клубната култура. Публиката, която дотогава е обичала да танцува на фънк музиката от 70-те години, се влюбва в ейсид джаза и издига "Бренд Ню Хевис" в култ. През годините групата има десетки хитове в челните места на британските и американските класации за сингли, денс, клубна, аренби и хип хоп музика, а албумите им са с платинен статус на продажби.
Сред най-големите им хитове са: "Sometimes", "You’ve Got A Friend", "Dream On Dreamer", "Apparently Nothing", "Shelter", "Never Stop"...
В един от първите си албуми The Brand New Heavies експериментират с участието на хип хоп и рап изпълнители, но основният им вокал е забележителната американска певица - Н’Деа Дейвънпорт, номинирана за Грами, с която групата ще се представи в София.
 
Билетите са на цени от: 30, 40, 50 и 60 лева и са в продажба в интернет: www.eventime.bg; www.tickets-bg.com и билетен център НДК.
 
С концерта на Бренд Ню Хевис стартира и есенният фестивал София Джаз Пик 2008 – 2009.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *