Брет Истън Елис в новата книжарница на Пулсио

|
На 25 октомври отвори врати нова книжарница за чуждестранна литература в София. Откриването беше съчетано и с премиерата на първото издание на български на Брет Истън Елис - "Правилата на привличането".
Малката, но страшно кокетна и елегантна книжарница се намира на ул. Кърниградска 1 и е на собственика на издателство "Пулсио" Пламен Цанев, който живее и работи във Франция. Собственикът предпочита да харчи парите си в България именно за подобни неща - издаване на книги и тяхното разпространение. В книжарницата освен чуждестранни издания (при това на доста добри цени) могат да се закупят и книгите на издателството. Пламен Цанев е и първият издател, който прави прес досиета на книгите си, така че читателите преди да купят книгата могат да добият представа за нея.
Валя Бояджиева от сп. "Панорама+" каза няколко думи за книжарницата, която е "за всички, които се интересуват да четат чужда литература в оригинал", и изрази надеждата, че тя ще стане истинско средище за хората, които знаят чужди езици, които искат да намерят най-новите заглавия веднага.
За току що излязлата книга на издателство "Пулсио" "Словеса" споменаха още в края на лятото, помествайки и откъс от романа. На премиерата за книгата говори Силвия Чолева започвайки с насмешка към информацията за автора на гърба на книгата "велик писател", и завършвайки с пожелание Брет Истън Елис скоро наистина да можем да го наречем така с чиста съвест. И това да го кажат читателите.
В "Правилата на привличането" става дума за секс, дрога, пари, любов (или по-скоро безразборни сексуални връзки), неща, които на някои могат да се сторят банални, но са представени по един наистина талантлив начин. Студентите, които са героите в книгата, са "отворените рецептори за случващото се под повърхността на американското общество", сподели Силвия Чолева. Романът започва без главна буква и свършва без точка, т. е. всичко продължава. Няма да преразказваме "Правилата на привличането", пожелаваме ви с удоволствие да го четете. А можете да го намерите както споменахме по-горе - в книжарницата на "Пулсио" на Кърниградска 1.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *