Броени дни до концерта на Родолфо Медерос у нас

|
ТангерИН и Джаzz+ представят на живо в София една от легендите на аржентинското танго – бандонеонистa и композитор Родолфо Медерос, заедно с неговото трио и аржентинската танго двойка Наталия Гамес и Габриел Анхио.
Три пъти номиниран за "Грами" за танго музика, свирил с колоси на аржентинското танго като Освалдо Пулиезе и Астор Пиацола, почитан от такива имена в световната музика като Даниел Баренбойм и Жoан Мануел Серат, Родолфо Медерос e несъмнено една от най-изтъкнатите фигури в съвременното танго. Като музикант той притежава забележителна дълбочина на изразa и покорява публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Преподава и пише пиеси за бандонеон, танго композиции и оркестрации. Считан е от мнозина за един от най-креативните музиканти в жанра за последните четири десетилетия.
Със своето трио, което включва Армандо де ла Вега (китара) и Серхио Ривас (контрабас), Медерос ще представи в зала "България" свои аранжименти на класически пиеси от златната ера на тангото.
Заедно с музикантите, на сцената ще излязат и аржентинските танго танцьори Наталия Гамес и Габриел Анхио, известни с динамичния си танц и спиращата дъха елегантност. Техните имена са добре познати на любителите на тангото, както в Буенос Айрес, така и по света. Изявявали са се на почти всички големи световни сцени с легендарната танго трупа TangoX2, канени са от повечето значими международни танго фестивали, а от 2001 г. ръководят своя собствена танго формация.
На 17 ноември, чрез своята музика, Родолфо Медерос ще ни накара да почувстваме смисъла на думите му: "Силно вярвам, че истинското изкуство трябва да докосва духа и съзнанието. Трябва винаги да се опитва да проникне в дълбините на душата, понякога дори стихийно и яростно".
София е крайна точка на есенното му турне. Заедно със своя оркестър и специалното участие на фламенко певеца Мигел Поведа започват своята концертна обиколка през септември от Испания и Саудитска Арабия, продължила с едномесечно турне в Норвегия.
В България обаче Родолфо Медерос ще гостува с различна формация.
София е крайна точка и в турнетата на други музиканти, които предстои да видим идните седмици. Преди да потопи в меланхолична фадо вълна на 4 декември в зала “България” “принцът на фадото” Камане ще пее пред латиноамериканска публика. А фламенко спектаклите - “Tan solo flamenco” и “La puerta abierta” на фламенко танцьорката от Севиля Исабел Байон ще бъдат представени в Италия и Корея преди изявата й на сцената на зала 1 на НДК на 10 декември.
 

По материали на Джаzz+Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *