Броени дни остават до концерта на Охос де Брухо

|
Концертът на Охос де Брухо на 11 ноември в зала 1 на НДК е по покана на „БГ Саунд Стейдж” и с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания и институт „Сервантес”. Междувременно на пазара е новият албум на групата – “Aocaná”, който още с излизането си влезе в европейския уърлд мюзик чарт на четвърто място.
Всички текстове на песни и музиката са написани от вокалистката на състава Марина "Ла Канийя" Абад. В албума „Aocaná” гостуват приятели на магьосниците от Барселона - 26 певци и инструменталисти, между които най-известният кубински квинтет - Los Van Van и индийският перкусионист Karnataka College.
Албумът “Aocaná” е създаден, докато Марина "Ла канийя" Абад е бременна от новия тромпетист на групата – кубинеца Карлитос Сардуи, бебе очаква и китаристът Рамон. На това се дължи изключително оптимистичната и наситена с много планове и енергия атмосфера на албума. По оценката на състава той е най-позитивният от всички правени до сега. Вторият сингъл, наречен “Nueva vida”, е първата любовна песен на Марина, посветена на нейния новороден син.

Кубинските салса ветерани Los Van Van и кубинският пианист Роберто Каркасес могат да бъдат чути в жизнерадостната румба "Busca Lo Bueno", а перкусионист Karnataka – във възторженото парче "Tantas Flores" заедно със великия фламенко певец Duquende.

Постелектронният приглушен тромпет на Carlitos Sarduy в стил Майлс Дейвис е особено красив в песента "Lluvia". Парчето прави връзката между циганското фламенко и Индия по-изразена, отколкото в предишните им албуми, а баладата "Lluvia" има особено чилаут звучене.

Основните музиканти в албума са на двете фламенко китари – Ramón Giménez and Paco Lomeña и перкусионистът Xavi Turull, който е една от най-известните фигури на фламенкото в Испания. Живял години наред в далечния Изток, Рамон допринася изключително много за източното звучене в някои от парчетата на “Aocaná”.

Името на албума се превежда като „сега”, но е вложено значение на сега със сърцето. То отново е на циганския език „кало”, както и заглавията на другите им албуми. В поредицата, в която е заложен специален смисъл са Vengue (духовно), Bari (лесно за разбиране) и награденият с латин Грами - Techari (свободен).

Живото изпълнение на новия диск и цялото шоу на „Охос де Брухо”, което те представят на световното си турне, е компилация от музика, танци и визуални ефекти.

Можете да намерите албума “Aocaná” на българския музикален пазар в търговската мрежа на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 

По материали на БГ Саунд Стейдж
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *