Броени часове остават до концерта на Краля на акордеона

|
На 27 октомври големият баски музикант Кепа Хункера и неговата група ще изнесат впечатляващ концерт в столичната зала „България”. Известният в цял свят като Краля на акордеона музикант е носител на Грами и множество други престижни награди. Концертът е част от третото издание на фестивала „Meet the World”, в който миналата седмица взе участие световноизвестната Анджелик Киджо.
Концертът на Кепа Хункера ще пренесе зрителите в едно от най-невероятните кътчета на планетата – Страната на баските, за да се докоснат до историята и културата на този уникален народ. Кепа Хункера е не само виртуозен изпълнител, но и изключителен композитор и колаборатор. Свири на националния акордеон trikitixa със собствен стил, бързо прескачащ границите на всички страни.
Кепа Хункера работи с цяло съзвездие от известни музиканти – Caetano Veloso, Bela Fleck, Carlos Nuñez, Pat Metheny, Dulce Pontes, а музиката му е блестящо съчетание между традиции и съвременност. До сега има 16 самостоятелно издадени и стотина записани в колаборация албуми – повечето с множество награди. Дискът му „К”, издаден през 2004 г. получава Грами. Работи включително и с българска дамска етно формация, която придава особен чар на неговите композиции.
Концертът е посветен на 100-годишнината от испанско-българските дипломатически отношения. Прави се с любезното съдействие на Посолството на Кралство Испания.
Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим и магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и на касата на зала “България”.
 

По материали на BG Sound Stage
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *