Бургазлии гледат България от 360 градуса

|
Уникални огромни фотоси, правени от няколко хиляди метра височина, са заели централното място и алеите около шадравана на площад „Тройката” в Бургас и привличат като магнит минувачите.
Общо 120 фотографии са образували своеобразен лабиринт на площадното пространство. Чарът на впечатляващото фотоизложение се допълва от опасните и рискови ситуации по време на неговото създаване. Местата на невероятните български местности са подбрани и заснети от Александър Иванов по време на полет с мотоделтапланер и парапланер.
Част от най-зашеметяващите природни пейзажи във фотоизложбата са от Бургаския край, като например „Черноморските солници в Бургаско” и снимката на „Розовите пеликани в езерото Вая”, която се е превърнала в символ на цялата експозиция.
Всяка една от въздушните снимки е придружена с пояснителен текст и подробни авторски коментари. Те поставят един особено важен и полезен акцент, който е насочен към опазване и полагане на повече грижи за най-голямото богатство на България – нейната природа.
Бургазлии и гости на града могат да се наслаждават до 23 юли на изложбата, носеща заглавието „360˚ България”. Организатори са Списание 1 и Globul.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *