Бургаският “Блус фест” става част от Спирит ъф Бургас

|
От тази година бургаският Блус фест става част от най-големия музикален форум у нас. За него е отредена специална сцена, която се нарича "Blues & Jazz Stage".

Това лято голямата изненада за феновете на блуса ще бъде гостуването на румънците Real FAM Blues Kids. По-възрастните членове на бандата са на по 14 години, но в нея е и 8-годишният вундеркинд на барабаните Флавиус. Талантливите хлапаци идват в Бургас със своя ментор Атила Уайнбъргър, който взе участие в миналогодишното издание на Блус феста. Освен румънци, по време на трите фестивални дни - 14, 15 и 16 август, на Blues & Jazz Stage ще се качат чуждестранни музиканти от Унгария, Сърбия, Македония, както и норвежката група Roy Powell Peak Exp. Trio.

България ще се представи с тежката си блус артилерия - „Кръпка блус бенд”, „Джендема” и „Дърти Пърчис” с Иван Лечев и Мишо Йосифов.

Джазовата атмосфера ще осигурят няколко млади български групи с изключително модерно звучене.

През трите фестивални дни официалната програма на Blues & Jazz Stage ще приключва в 2 след полунощ, но веднага след това ще започват джем сешъни с яки импровизации до сутринта.


Ето и списък на всички групи, които ще излязат на Blues & Jazz Stage:

Unlimited & Ruth - България

Three-O-Five - България

Future shock - България

Roy Powell Peak Exp. Trio - Норвегия

Лот Лориен - България

SG Fusion Quartet - България

Дърти Пърчис - България

Джендема - България

Crossroad Blues Band - Македония

Real FAM Blues Kids - Румъния

Wild Flowers Blues Band - Унгария

Кръпка Блус Бенд - България

Shinobusi - Сърбия

Attila Weinberger - Румъния

И още една много важна информация - както миналата година, така и тази, организаторите на Spirit of Burgas пускат тъй наречените „късни билети”. Те ще важат за влизане на фестивала само след 1:00ч. през нощта. Цената на билетите ще бъде 20 лв. и ще се продават само на входа на фестивала.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *