Бургас в екстаз

|
Въпреки че тазгодишното издание на "Спирит ъф Бургас" бе познато и като "концертът на Фейт" и огромна част от публиката да беше дошла само заради първата вечер, всъщност съботната нощ предложи не по-малко силни и разнообразни емоции. Атмосферата беше по-спокойна, нямаше я трескавината от петък, всичко се случваше естествено и без напрежение.

Първи на главната сцена се изявиха група Силует, които подгряха гостите на родния си град с приятен блус-рок, а след тях излязоха прекрасните както винаги Гравити Ко. Вече заредената с положителна енергия публика посрещна сърдечно немския квартет Де Фаз (De Phazz), за който това не беше първата визита в България, след концерта им в София през април. Ексцентричните Пат Епълтън и Пит Баумгартнер отново се раздадоха, повече от час се редуваха изпълненията им, микс от джаз, фънк и лаундж - истински балсам за душата. Концертът им завърши с бис в памет на Краля на попа и кавър на великата му "Billy Jean".

Безспорно обаче най-големият гвоздей на вечерта бяха добре познатите ни вече Фън Ловин Криминалс (Fun Lovin` Criminals). Надали има човек, който веднъж да е видял Хюи и сие в действие и да не отиде да ги гледа отново. Публиката ги обожава заради непринуденото им държание, приятелското им отношение и заради това, че очевидно страшно се забавляват на сцената. Отново всички избухваха на хитовете на групата "Scooby snacks", "The Fun Lovin Criminal", "Loco", пяха "Бари Уайт" на "Love Unlimited" и признаха Хюи за "King of New York". След като всички ги боляха краката от подскачане и гърлата от крещене, групата направи изключително силен финал с кавър на Foxy girl на Джими Хендрикс и ни остави изтощени и доволни... в очакване на следващия им концерт.

Докато някои избраха да се наслаждават на остатъчните вибрации, други продължиха купона на Jack Daniel`s сцената, за да чуят родните любимци - Светльо енд дъ леджъндс и Черно фередже, които оправдаха очакванията и разцепиха нощта с незалязващите си хитове.

Можем само да мечтаем да има и други толкова наситени с емоции нощи и да стискаме палци догодина първият български музикален фестивал отново да привлече толкова големи и обичани изпълнители.
 

Десислава НиколоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *