Бургас и морето 2004

|
На 6 и 7 август сцената на Летния театър в град Бургас подслони за двадесет и втори път Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето".
Конкурсът, основан през 1973 година и носещ тогава името "Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора", бе възроден преди няколко години и се организира от Община Бургас под патронажа на кмета на града Йоан Костадинов. На гала вечерта на 7 август водещите Георги Найденов, Нели Рангелова и Георги Любенов представиха всичките 13 песни, участвали в конкурса, както и песните от 2003 г, получили първа награда на журито - песента на Стефан Димитров и Пейо Пантелеев "Как можах да те пусна", изпълнена от Ваня Костова и първа награда на публиката - "Там, край бавната река" на Р. Сеновки, изпълнена от Тони Димиторова. На сцената, освен участниците, се представиха квартет "Стрингс" и балет "Дива".
Въпреки облачното небе и надвисналата опасност от дъжд, публиката бе изпълнила до краен предел Летния театър в Бургас. Конкурсът, в който участваха както утвърдени автори и изпълнители, така и съвсем нови имена, неизменно протича при много голям интерес. Най-младата участничка Весела Боева излезе на сцената и с най-интересната рокля, представи песента "Снежносиня тишина" на Е. Димитров и Т. Сталева, аранжимент група "Попкорн". Гласът на певицата плени не само публиката - Българска национална телевизия ще продуцира видео клипа й, а Българското национално радио - още една нейна песен.
Наградата на журито, чийто председател е Tончо Русев, за най-добър текст, а също и наградата за най-добър аранжимент получи песента "В очакване да съмне" (т. Пейо Пантелеев, м. и ар. В. Костов), изпълнена от една от любимките на бургазлии Ваня Костова. Трета награда на журито и награда на "Ротари клуб Пиргос" гр. Бургас получи "След" на Дани Милев и Асен Димитров, втора награда бе присъдена на "В града на лятото" на Милена Добрева и Ивайло Вълчев.
Първата награда на журито грабна тандемът на Явор Кирин и Емил Бояджиев - автори, участващи за пръв път на конкурса. Песента "Да можех" бе изпълнена от друг, незабравим, тандем - Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Зрителите бяха пленени от младия изпълнител Дани Огнянов и песента "Искам с теб" на Ваня Костадинова и Бойко Петров получи Голямата награда на публиката.
В конкурса взеха участие с авторски песни групите "Сигнал", "Каравел" и "Релакс" и изълнителите Пламен Ставрев, Амур и Тодор Георгиев. Група "Мелъди" представи песен на Атанас Косев, а Маргарита Хранова песента "Някъде до мен" на Ал. Петров и Веселин Тодоров.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *