Българо-руска дружба зад пулта – DJ Max Bitter заедно с Коста Костов

|
Избралите да отпразнуват Националния празник вечерта на 2–ри март в Парти център 4 км под ритъма на втория терен – „Българо-руска дружба” останаха приятно изненадани.
Вместо очаквания наплив от „труженици” на терена, повечето от „запалянковците” изглежда се бяха пръснали из различни краищата на китната ни родина. Това позволи на присъстващите на „Българо-руската дружба” да се насладят максимално на качествената музика сред непринудена и приятелска атмосфера.

Първи заредиха партито към 23 ч. Кайно Йесно Слонце. Още тогава се усети, че автентичните звуци на традиционни инструменти от българския фолклор могат да придобият различно и неповторимо звучене, когато са иновативно съчетани с фънк и ембиънт. Формацията от колоритни музиканти продължи да омайва публиката в продължение на час и половина. Обстановката се нажежи до краен предел при появата на станалия любимец на българската публика – Коста Костов, широко известен и като „машинистът от balkanXpress”. Той не спираше да подкарва балканския влак цяла вечер, като в трена първи се „качиха” Бистришките баби. Тяхното съвместно изпълнение, макар и не в съвършен синхрон, очарова феновете, които бурно подкрепяха изумителните баби. „Бистришките съкровища” успяха да съчетаят мотиви от над 10 любими български народни песни и да извисят гласовете си далеч извън залата на Парти център 4 км. По този начин се даде своеобразно начало на същинското празненство по случай Националния празник на родината.

В малките часове на 3 март, пременен в автентичен спортен блузон от 80-те на червено-бяло рае и надпис „СПОРТ”, на сцената се появи и комитетският ръководител – DJ Max Bitter. Санкт-Петербургското момче буквално зашемети присъстващите фенове с нестандартните си руски дръм енд бейс миксове и двата огромни и игриво подскачащи в ритъм червен и бял пискюл. А когато неуморният Коста Костов реши да се присъедини към руския си приятел, присъстващите се насладиха на истинското олицетворение на „българо-руската” дружба зад диджейския пулт. Непринуденото настроение в залата на Парти център 4 км накара един от феновете да скочи на сцената и да се включи към „дружбата” с кратко авторско изпълнение. Силните миксове на Коста Костов и DJ Max Bitter, както и живата визия, изготвена специално за партито от Phormatic Lab, продължиха до рано сутринта, за да представят по различен начин усещането за Национален празник.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *