Българската група Alley Sin ще подгрява концерта на Slash в София

|
Вече е известна българската група, която ще подгрее публиката преди шоуто на легендарния Слаш (Slash) в София на 4 февруари - момчетата от Алей Син (Alley Sin) , които за последните няколко години се превърнаха в истинска емблема на родната клубна рок сцена.

Музикантите ще се качат на сцената в зала Фестивална в 20 ч. и в продължение на 40 минути ще вдигнат градуса на настроението със здрав рок, за да подготвят публиката за изпълнението на великите Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators.

Бандата Alley Sin е създадена през 2008г. и черпи своето вдъхновение от класически блус, рок и пънк групи като New York Dolls, The Ramones, Guns n Roses, Faster Pussycat, Hanoi Rocks, Kiss, АC\DC, Motorhead и др.

За по-малко от година след създаването си музикантите успяват да създадат собствена ниша в българския музикален живот и разчитайки изцяло на авторска музика, да се превърнат в неизменна част от програмата на клубовете в цялата страна.

През 2010г. Alley Sin предприемат сериозно предизвикателство и тръгват на  най-дългото клубно турне, правено някога у нас -  за 30 дни те успяват да направят участия в 25 града в цяла България!

През май 2011г. излиза сингълът “Shut Up Bitch” и видеото към него. Двата първи минидиска са напълно разпродадени, а интересът на феновете е огромен! Затова групата издава нов сборен диск, озаглавен  "Down on the Dirt", който съдържа всичко записано от тях до този момент. Междувременно Alley Sin са канени за участия в цялата страна, а сценичните им изяви вече се разпростират и в чужбина.

През лятото на 2012г. групата започва записите на албума "Drunk, Trashed and Rollin'" и успява да подпише договор с американския лейбъл „Demon Doll Records” за дистрибуцията на старите им записи на територията на Америка. Само преди месец Аlley Sin издадоха своя нов сингъл "Wildheart", а дългоочакваният албум "Drunk, Trashed and Rollin" се очква да се появи на пазара на 21 февруари.

Днес Alley Sin са се превърнали в истински модел за млада модерно мислеща група, която доказа, че е напълно възможно българска ъндърграунд банда да се промотира, самоиздава и самоиздържа само от продажба на дискове и рекламни сувенири по време на своите концерти. Хитове на групата редовно се излъчват в ефира на редица европейски и американски рок радиостанции.

Билетите  за концерта на Слаш в София вече са на привършване, но ограничени количества от тях все още могат да се намерят в Билетен център НДК, мрежата на Тикетпро в цялата страна и онлайн на адрес www.ticktpro.bg.

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *