Български бийтбоксъри ще атакуват рекорд на Гинес

|
СкилърNESCAFÉ® 3in1 и българската бийтбокс общност ще се опитат да бият Рекорд на Гинес за най-масов beatbox . Настоящият рекорд се държи от Google Ирландия с помощта на британските  бийтбоксъри Shlomo и Testament. Рекордът е направен в Дъблин на 24 ноември 2011 г. Българските бийтбоксъри водени от световния шампион Skiller и RedOne ще разчитат българската публика, която всяка година става свидетел на Финала на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE в центъра на София. Всеки фен на уникалното вокално изкуство на място ще може да се включи към подобряване на рекорда правейки бийтбокс минимум 3 минути. „Основните бийтбокс звуци са достъпни за всички, така че ще направим всеки фен в бийтбокс звезда”, отбелязват родните бийтбоксъри.

Тази година финалът на бийтбокс турнира ще се състои на 13 септември(петък) на познатото място пред Паметника на Съветската армия.  За трета година партньор на събитието е Столична община. Водещи на събитието ще са Ангел и Моисей. Ангел е един от първите участници THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE – финалист през 2009 и 2010 г.

В 7-то подред издание на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE взеха участие над 70 души.  Публиката във специалното фейсбук приложение на NESCAFÉ® 3in1 и жури в състав Skiller, RedOne и представител на разтворимата кафе напитка №1 в България селектираха 32-ма участника, които да се срещнат в директни елиминации по пътя към финала. 16-те финалисти ще станат ясни в началото на септември.

От 2007 г. до сега THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE, се утвърди като едно от най-важните събития на европейска бийтбокс сцена. NESCAFÉ®3in1 вдъхновява атрактивното стрийт изкуство бийтбокс. Постоянството на марката и талантливите младежи превърнаха финала на  българския турнир в едно от най-очакваните бийтбокс събития в Европа.  Специални гости и жури в турнира досега са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX и ReepsOne\Великобритания\, Еklips\Франция\, The Godfather of NoiseRAHZEL и Kenny Muhhamad\САЩ\, RoxorLoops\Белгия\, Dharni\Сингапур\ и бившия световн шампион ZeDe \Швейцария\. 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *