Българско музикално сдружение започна своята дейност с концерт на Големите български гласове

|
По случай своето основаване на 29 май в зала 7 на НДК Българско музикално сдружение организира концерт на “Големите български гласове”. Концерът бе под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов.
Почетен председател на Българско музикално сдружение е големият български диригент проф. Васил Казанджиев. Председател на сдружението е Илия Михайлов, диригент на хор “Големите български гласове”. Обединяването на хора с авторитет от различни сфери е формулата за успех, на която ще разчита в своята дейност Българското музикално сдружение. Към идеята за подпомагане на прехода от традиция към съвременост на българската музикална култура са привлечени икономист, финансист, юрист, специалист по високи технологии и журналист.
Българско музикално сдружение е неправителствена организация, чиято дейност е в обществена полза. Сдружението ще работи за развитието, популяризирането и утвърждаването на българската музикална култура, на автентичния фолклор и православната музика. Учредителите се насочват и към подпомагането и представянето на нови произведения на млади български композитори. Важен акцент на дейността на Българско музикално сдружение е взаимодействието с международни сдружения и фондации, популяризирането на българската музика в чужбина и представянето на световно утвърдени автори и изпълнители у нас.
За да постигне своите цели Българско музикално сдружение ще организира концерти, спектакли, майсторски класове, семинари, ще подпомага създаването и разпространението на мултимедийни продукти с българска художествена музика.
Проектите на Българско музикално сдружение имат за цел да съхранят традициите и същевременно да ги съчетят със съвременните арт-форми. Обединяването на музикалното творчество с аудиовизуалните форми на днешната култура предлага нов начин за живот на българското музикално творчество в съвременния свят. Сдружението е отворено към всички, които искат да работят за българската музикална култура и се надява да привлече още съмишленици.
 

По материали на ROI Communication


 

Използваните снимки са на Агенция Булфото. Всички права запазени!Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *