Българче стана член на Английското поетическо общество

|
На 5 октомври в Шекспировия театър (Shakespeare`s Globe) в град Лондон младата поетеса Екатерина Карабашева бе приета в Английското поетическо общество.
Националният ден на поезията събра в английската столица наградените участници в престижния британски конкурс за млади автори Foyle Young Poets of the Year Award 2006.
Тази година журито, чиито членове са Кейт Кланчи и Пол Фарлей, е имало тежката задача да избере най-добрите от общо 11 000 стихотворения, изпратени за конкурса.
За първи път българка е наградена в този конкурс и е приета за член в Английското поетично общество The poetry society. То е основано през 1909 година и в него членуват повече от 3000 поети и писатели от целия свят. Кейт Кланчи специално поздрави Екатерина Карабашева за това, че е успяла да изрази чувствата си и да постигне силно въздействие чрез стиховете си на чужд за нея език.
Специални гости на церемонията по награждаването бяха Доминик Дромгуул – директор на Шекспировия театър в град Лондон, Дейвид Хол - изпълнителен директор на „Foyle Foundation”, както и много журналисти и съвременни английски поети. След церемонията по награждаването участниците и гостите имаха възможността да разговарят на чаша вино в коктейлната зала.
 

Чавдар Младенов
председател на Училищния парламент в 73 СОУ "Владислав Граматик", СофияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *