Ванеса Мей пристига в София

|
Ванеса Мей ще представи на 5 юли, от 20 часа, в Зимния дворец на спорта проекта си „The best of Vanessa Mae”.
Красивата цигуларка, родена в Сингапур преди 27 години, ще в България заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио, по покана на Кантус Фирмус, Класик ФМ радио и Vivatel.
Експлозивен изпълнител на живо, Ванеса Мей е звездата в една напрегната програма от турнета. Обиколила е света няколко пъти. Гостувала е в повече от 50 страни, свирила е на такива забележителни места като Кремъл в Москва, Акропола в Атина, стадионите в Пекин и Шанхай, и в Дубай по време на фантастично шоу с фойерверки. Тя е първата чуждестранна изпълнителка, поканена да изпълни националния химн на САЩ на стадионите „Ригли Фийлд” и „Комиски Парк” в Чикаго. Изпълнява химна и по време на Световния шампионат по алпийски ски дисциплини във Вейл, Колорадо, и изнася два концерта, като на единия свири класическа, а на другия - фюжън музика. Свири на стадиона „Аякс” в Амстердам пред 60 000 футболни запалянковци. Тя е гвоздеят в програмата по случай Международния шампионат по картинг в Хелзинки, участва в програмата по откриването на Формула 1 Гран При в Мелбърн. Свири и на откриването на Параолимпийските игри в Солт Лейк Сити, Юта, през 2002.
Ванеса Мей е единствената чуждестранна изпълнителка, поканена да свири в нощта на такова забележително събитие като официалното присъединяване на Хонг Конг към Китай.
Участва в откриването на първата церемония по раздаването на британските награди „Брит” за класическа музика, както и на наградите на Ем Ти Ви Азия. Тя се занимава всеотдайно и с благотворителна дейност. Поддържа тесни връзки с Червения кръст и посещава мисиите на организацията в Кения и Камбоджа, участва в една от телевизионните й кампании и изнася представления с благотворителна цел.
За шоуто в София цените на билетите са: 30, 40 и 50 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *