Варна – последна спирка в турнето на виртуозния флейтист и саксофонист Хорхе Пардо и неговата група

|
Посолство на Испания и Джаз Плюс представят: Хорхе Пардо в Летния театър на Варна на 20 август

Музикант номер 1 на Европа идва във Варна на 20 август, за да представи последния си проект заедно с китариста Хосеми Кармона и Бандолеро

Свирил дълги години в групата на Пако де Лусия, работил с имена като Чък Къриа, Камарон де ла Исла и Чано Домингес, Хорхе Пардо днес е не само всепризнат виртуоз на флейтата и саксофона в Испания, но с връчването на наградата “Най-добър джаз музикант на Европа” в Париж в края на миналата година и в цяла Европа. “ Аз се радвам ежедневно, че мога да правя онова, което искам и ме удовлетворява. Но да получиш признанието, което аз получих, е повече от хубаво, пък и хората гледат с различно око на теб...”, споделя самият той.

Той ще гостува за втори път в България, но за първи път ще свири във Варна и то като лидер (при първото си гостуване през 1996 г. той е част от секстета на Пако де Лусия). Испанският артист ще представи своя проект Huellas(Следи) в компанията на невероятния фламенко китарист Хосеми Кармона(Ketama, Barberia del Sur) и талантливия перкусионист Бандолеро. През юли музикантът бе звездата на големите фестивали Етносур в Хаен и Ел Грек в Барселона, където за първи път свири своя нов проект с оркестър от 100 души зад гърба си. Освен това той е гост на почти всички големи музикали форуми в Испания и Европа. Концертът му във Варна на 20 август в Летния театър бележи край на дългото му турне в Европа - Литва, Норвегия, Словакия, Чехия, Полша.

Слушайте и гледайте избрани изпълнения на Хорхе Пардо тук.

Концертът на Хорхе Пардо и неговото трио се провежда с подкрепата на Посолство на Испания.

Билетите за концерта на Хорхе Пардо са на цени от 15 до 25 лв и са в продажба на касите на Летния театър и ДКС-Варна, в мрежата на Тикет Плюс и онлайн на www.ticketplus.bg.

Информация за концерта може да се намери и на:
специалния сайт за концерта
събитие във Фейсбук за концерта


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *