Васил Михайлов ще отбележи своя 75-годишен юбилей с публиката си

|

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – това са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – Васил Михайлов.


Роден, кален и хиляди пъти изпитван в аплаузите на своята публика, големият актьор реши да отбележи годишнината си заедно със своите почитатели, приятели и верни зрители  в София (5 и 21 април), Сливен (15 април), Бургас (17 април), Провадия (18 април) и В.Търново (19 април), потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи – тези на своите зрители.

След като изигра титаничните образи на сцената на Театър „Бъгларска армия” – Васка Пепел от “На Дъното” (1968), Лопахин във “Вишнева градина” (1974), Дантон в „Делото Дантон” (1974),Стамболов във “Величието и падението на Стефан Стамболов” (1941),  Галоти в „Емилия Галоти” (1996), Стария Глауш в „Железния светилник” (2011), а също незабравимите екранни превъплъщения на Кубрат в “Хан Аспарух” (1981), Капитан Петко войвода във “Капитан Петко войвода” (1981), Хан Крум в „Денят на владетелите“(1986), Сюлейман ага във “Време разделно” (1987), този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в „Завещанието на целомъдрения женкар” от Анатолий Крим, режисьор Ивайло Христов.

Спектакъл на Театър „Българска армия”, в който титанът разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги – Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), Васил Михайлов създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който актьорът изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също - философията на личният си житейски опит. Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.

„ Завещанието на целомъдрения женкар ” на Театър „Българска армия” е поканата, която Васил Михайлов лично изпраща до своите зрители в София, Сливен, Бургас, Провадия и Велико Търново. Неговият избор да отпразнува и отбележи своите 75 години на сцената на живота…

Ако сте столичани или гости на София – не пропускайте „ Завещанието на целомъдрения женкар ” на 5 и 21 април. Ако сте жител или по случайност минавате в Сливен – Васил Михайлов ще ви очаква на 15 април, ако градът е Бургас – бардът ще посрещне приятелите си на 17 април, ако сте в Провадия – денят е 18 април, а на 19 април великият актьор ще отпразнува „ Завещанието на целомъдрения женкар ” с жителите и гостите на Велико Търново.

Кани Ви ВАСИЛ МИХАЙЛОВ! Как ще откажете такава покана?

По материали на театър "Българска армия"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *