ВГБ издаде сборник по медийно право

|
На 9 ноември в зала “София” на Гранд хотел “София” беше представен сборникът “Медийно право. Речник на основните понятия”.
Издател на този пионерски труд е “Вестникарска група България” ООД (ВГБ), издател и на основните всекидневници в страната – “24 часа” и “Дневен Труд”, съответно основен собственик на издателствата "Медиа Холдинг", "168 часа", "Издателство за списания Медиа", "Пресгрупа Утро", "Български фермер" и Книгоиздателска къща "Труд".
Водещ на премиерата беше Огнян Златев (Център за развитие на медиите), който каза за сборника, че е “уникален по характера си не само за рамките на нашата страна, но и в един малко по-общ контекст”. Появата на “Медийно право” е “едно от най-знаменателните събития в развитието на медиите (у нас) през последните 15 години”, допълни г-н Златев и в заключение цитира Бодо Хомбах с част от предговора му към книгата: “Доверието е базата, върху която се създава качествената журналистика. То е базата, върху която се гарантира бъдещето на медиите. А доверието се крепи на правото.”
Петер Имберг, Главен управител на ВГБ, разказа как е възникнала идеята за този сборник. Изданията на групата често се забъркват в съдебни дела и натрупаният опит е трябвало в един момент да бъде споделен. Повод е било арестуването на румънския журналист Бухтич на границата и макар, че този журналист не е бил свързан с WAZ (собственик на ВГБ), юристите на българската компания са оказали помощ.
За книгата се изказа и проф. Евгени Танчев, съдия от Конституционния съд.
Списъкът на авторите на сборника е респектиращ, сред тях са адвокати, университетски преподаватели, съдии, юрисконсулти. Съставител е Радомир Чолаков, Главен юрисконсулт на ВГБ, който също представи с няколко думи сборника “Медийно право”.
Книгата всеки момент ще се появи на пазара и ще струва 25 лева. Сборникът си заслужава цената, не само заради големия обем, но и заради съдържанието.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *