Вера Шандел представя новото си авторско шоу и песента “Нюрнберг”

|


Вера ШанделЛюбов, драматизъм, страст и всеобхватно желание за забавление - това са само някои от съставките в новия проект “Jazz Boudoir” на Вера Шандел. На 12 април в клуб “Студио 5”,  фаталната блондинка от Сентиментал Суингърс ще представи за първи път спектакъла “Jazz Boudoir: Fantasme” - едно завръщане към времето след края на Втората световна война, в което  музиката среща танца, за да разкаже една незабравима история.

Концепцията на “Jazz Boudoir: Fantasme” е издържана в стила на Бурлеската и представя с танц, музика и глас динамиката на страстните отношения между жената и мъжа. Героинята на спектакъла извървява труден път, докато се превърне в еманципирана, независима, уважаваща и обичаща себе си жена.

Всичко това е пресъздадено с известна доза хумор и ирония от Вера и Ангел Заберски Трио - с маестро Заберски на пианото, Борис Таслев на бас и Стоян Янкулов-Стунджи на перкусии. Спектакълът е от две части, в които Вера си партнира с актьор и суинг танцьор.

Действието се развива в Нюрнберг, малко след края на Втората световна война, когато градът е събрал в едно цялата световна жажда за живот. Отчаянието на Германия, поставена на колене, се смесва с триумфа на доскоро окупирана Европа и радостта от края на войната. Градът се отваря към света и става домакин на някои от най-добрите клубове и кабарета за времето.

Този цветен и многолик Нюрнберг е дал името на новата авторска песен на Вера Шандел и Ангел Заберски. Вдъхновението за песента идва от филма “Бях в Нюрнберг” на съпруга на Вера - белгийският режисьор Андре Шандел, който разказва за германския град по времето на Нюрнбергския процес.

Именно по време на снимките на филма преди години Вера Шандел среща Ангел Заберски и работи за първи път с него. Заради ролята си във филма, където играе джаз певица в нощен клуб, Вера започва да пее и решава да се посвети на музиката.

“Jazz Boudoir: Fantasme” ви очаква на 12 април, в “Студио 5” с начален час 22,30. Вход: 20 лв.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *