Вечер в памет на Крикор Азарян в театър “Българска армия”

|
В навечерието на Коледа навсякъде царува Любовта, сбъдват се мечти, стават чудеса. Празниците правят хората по-добри и по-щедри, и затова Фондация "Проф. Крикор Азарян", AGBU - Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - София и Театър „Българска Армия" организират благотворителна вечер на 19 декември (понеделник) от 19 часа в памет на проф. Крикор Азарян под надслов: "За Коко с любов".
Сред Духа на Коледа, който витае около нас, ние си спомняме за хората, които са отдали дните си да ни даряват светлина, любов, подкрепа, да ни обогатяват духовно и да разкриват великолепието на творческата мисъл. Именно такъв човек беше проф. Азарян и макар че се навършиха вече две години от кончината му, за всички, които го обичат, той ще продължи да живее. Концертът-спектакъл ще носи неговия дух и почерк, за да усетим, че "Големите" винаги ще бъдат до нас.
Целта на благотворителната вечер е да се наберат средства за
продължаване на проекта "Чехов по Азарян" и по-конкретно за заснемането на спектакъла „Три сестри", поставен от професора в Младежки театър „Николай Бинев". Всеки, който има желание да се включи в инициативата и даде лептата си за тази благородна кауза, може да закупи билети от касата на Театър „Българска Армия" след 12.12.2011 г., а също и да направи допълнително дарение същата вечер.
Спектакълът "За Коко с Любов" ще бъде режисиран от Гаро Ашикян, участват трупата на Театър „Българска Армия", Камен Донев, Бойка Велкова, Валентин Ганев, AGBU Chamber Orchestra, актьори от проекта "Чехов по Азарян", студенти от класовете на проф. Азарян, и други.
 

По материали на ТБАКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *