Висока проба техно и дръм енд бейс на Spirit Of Burgas

|
В очакване на информация за хедлайнера на третата фестивална вечер (след като стана ясно, че на 14 август главната сцена ще окупират Фейт Ноу Мор (Faith No More), а на 15 август - Фън Ловин` Криминалс (Fun Lovin` Criminals), постепенно се очертава програмата за останалите сцени на "Спирит ъф Бургас" (Spirit Of Burgas).
 
Renesanz захранват с техно звук фестивала Spirit Of Burgas

След редица успешни мероприятия през първата половина на годината най-голямата българска техно организация Renesanz ще се погрижи за програмата на основната денс сцена на закриващия трети ден в тазгодишното издание на фестивала Spirit Of Burgas. Хедлайнер през нощта на 16.08.2009 ще бъде легендарният холандски техно продуцент Speedy J, записвал и издавал за култови лейбъли като Warp, NovaMute и Plus 8, и който ще представи ексклузивно лайв шоу. Втори в лайнъпа ще е немският виртуоз Alexander Kowalski, популярен със своето интелигентно и в същото време енергично звучене. Последният от гостите – топ-експорта на Австрия Mario Ranieri – е представител на тежката техно артилерия и един от вечните фаворити на българската публика. Зад пулта също така ще застанат домакините от Renesanz - Balthazar и JackRock, както и Stephan Panev с откриващ сет. "Поласкани сме от поканата да сме част от второто издание на Spirit Of Burgas. Очаквайте на 16 Август една динамична и запомняща се Renesanz нощ под звездите", коментират Balthazar и JackRock.
 
Първата фестивална нощ – 14.08.2009, ще стартира отново с Дръм енд Бейс, специално подготвен от H.M.S.U.
Бургас се готви за нова порция позитивна дръм енд бейс вибрация, a лятната емоция ще се вихри и тази година. Смятан за един от основоположниците на стила и в частност – на по-лекия атмосферен дръм енд бейс, LTJ Bukem /UK/ ще пристигне отново в България по покана на H.M.S.U. Този път за участие в първата нощ от “Spirit of Burgas”.
Серията „Bukem in Session” ще бъде допълнена от магическия глас на MC Conrad – дългогодишен партньор на гуруто, а участието им във вечерта съвсем не е случайно.
LTJ има зад гърба си десетки години професионални занимания с дръм енд бейс, в това число съвместно в проекти като този с Хърби Хенкок, саундтрака към концептуалния албум на Дейвид Арнълд за филма Джеймс Бонд, световния успех на собствения му лейбъл Good Looking и дъщерния такъв Looking Good, емблематичните Progression Session издания и разбира се, Essential микса му за БиБиСи от 1995, който обиколи уокмените по света. Това е само част от причините гостуването на дуото на 14. август в Бургас да не остане незабелязано.
За да бъде нощта добре подплатена с бас, към лайнъпа ще се присъедини за първото си гостуване в България и безспорно най-успешният продуцент на дръм енд бейс сцената през последните няколко години – Sub Focus. Нашумял главно с ремикса на парчето на The Prodigy - Smack My Bitch Up, той не пропуска да представи и всеки друг свой сингъл като тотален дръм енд бейс хит. Навярно и не без помощта на ексклузивния договор за издаване на неговата музика от диджей легендата Andy C и лейбъла Ram Records.
Лятната нощ ще бъде допълнително охладена с музикални изненади от интернационални и локални H.M.S.U. представители. За екстремните гости е предвидена Къмпинг зона точно до морето, което непременно ще допълни дневното фестивално усещане на един от най-престижните фестивали в Европа.
 
Билетите за фестивала се продават в мрежата на Евентим на цена от 40 лв. На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв.
Тридневните билети са на цена от 100 лв. На входа на фестивала ще струват 120 лв.
 

По материали на Spirit Of BurgasКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *