Впечатляващи изпълнения на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов в зала България

|
На 31 октомври в препълнената зала "България" се състоя великолепен концерт на дуо Веско Пантелеев – Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано).
Концертът е част от цикъла "Концертмайсторите" на Класик ФМ радио. В началото организаторите в лицето на Васил Димитров и Даниела Ханджиева изтеглиха имената на четирима закупили карти за цикъла, които ще получат награди. Томболата целяща да поощри посещението на концертите всъщност е излишна - и първият концерт беше в пълна до дупка зала, и сега, вторият, при който част от публиката се наслаждаваше на изпълненията от сцената. Това не беше единствената новост на концерта - Веско Ешкенази поздрави публиката с "Добър вечер" (нещо, което поне у нас не се е случвало) и след всяка пиеса не пропускаше да каже по няколко думи за изсвиреното или предстоящото.
Програмата включваше произведения на Камий Сен-Санс в първата част и Астор Пиацола и Джордж Гершуин във втората:
Камий Сен-Санс:
- Хаванеза
- Танц на смъртта
- Ария на Далила из операта “Самсон и Далила”
- Интродукция и Рондо капричиозо
 
Астор Пиацола
- Танго-рапсодия Adios Nonino (аранжимент за пиано на Лаерцио да Фрейтас)
- Танго в ла
- Grand Tango (аранжимент за цигулка и пиано на София Губайдулина)
 
Джордж Гершуин
- Шест песни (аранжимент за цигулка и пиано на Боб Цимерман): Embraceable you, Clap yo’hands, Love is here to stay, Fascinating rhythm, Someone to watch over me, I got rhythm
 

Особено впечатление направи интерпретацията на арията на Далила, която по принцип е писана за глас, но посетителите в зала "България" чуха в изпълнение само на пиано и цигулка. Всъщност всички изпълнения бяха впечатляващи и определено оправдаха очакванията на многобройната публика.
Следващият концерт от програмата на "Концертмайсторите" е на 13 ноември, отново в зала "България" - Светлин Русев (цигулка) и Оркестър на Класик ФМ и М-Тел. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *