Всичко коз с програма „Пролет“ 2016 на Future Shorts

|
Пролетната селекция на най-голямата мрежа за късометражни филми Future Shorts 2016 ще представи в София и Варна седем международни филма, отличени и включени в програмите на кинофестивалите през последната година. Програмата ще представи един документален, два игрални, две анимации, едно музикално видео, един експериментален филм от различни страни по света.

EDMOND1Стоп моушън анимацията на Нина Гантц – „Едмонд“ е носител на награда БАФТА 2016 и е участвал в кинофестивалите програми в Ротердам, Клермон Феран и с три награди от конкурса за млади кинематографи „Кембридж“. Филмът представя дълбочинните пътешествия на себепознанието.

A Hole In My Heart 1Поетичният черно-бял „Дупката в сърцето ми“ засяга темата за интимността, самотата, съзравянето и общуването ни с другите, филмът е бил включен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г. Филмът на колумбийския режисьор Симон Меса Сото е с награда „Златна палма“ от Кан 2014 и още четири международни награди за късометражен филм.

Програма „Пролет“ 2016 г. на Future Shorts ще ни заведе в колумбийското гето, както и в най-скъпите хотели на Париж, за да ни направи част от света , такъв какъвто е днес. Държим асата.

Това е свежо кино!

Това е Future Shorts!

#София

8 април, 19:30 ч.,

Дом на киното

#Варна

14 април, 19:00 ч.

Държавен куклен театър - Варна

 

ПРОГРАМА ПРОЛЕТ 2016

HSH_Still_01Моят хотел е моята крепост /Home suitе home/ реж. Жероен Хоубен – игрален

Филмът разказва за инспектора на хотели - Людвиг, който с напредването на възрастта се чувства уморен от луксозния живот, който е водил. Една нощ в Париж среща младата инспекторка Стела и това е може би онзи импулс, който е очаквал.

Филмът имаше своята премиера по време на 35-тия Нидерландски филмов фестивал. Много визуален и детайлен филм на режисьора Жероен Хоубен от Амстердам, завършил графичен дизайн и филмово производство, той е известен с рекламните си клипове и музикални видеа.

leidi1-smallЛейди /Leidi/ реж. Симон Меса Сото – игрален

Лейди живее със своята майка и нейното бебе. Нейният приятел Алексис не се появявал от дни. Едно момче казва на Лейди, че е видял Алексис с друго момиче. Лейди не иска да се прибере вкъщи докато не намери бащата на своето дете.

Филмът на колумбийския режисьор Симон Меса Сото е с награда „Златна палма“ 2014 от филмовия фестивал в Кан и още четири международни награди за късометражен филм.

Sundaylunch1Неделен обяд /Sunday Lunch/ реж. Селин Дево – анимация

Неделя е. По време на обяд, Джеймс наблюдава своето семейство. Те го питат, но не чуват неговите отговори, дават му съвети, които самите те не следват, пипат го, галят и го поплескват. Нормално е – това е неделен обяд.

В официалната селекция за конкурса за късометражни филми на фестивала в Кан и Международния филмов фестивал в Чикаго 2016 г.

PerfectionisforeverПерфектен завинаги /Perfection is forever/ реж. Мара Трифу – документален

Какво означава да си супермен и какво се случва с човека – супермен в Холивуд. Един разказ за желанието да бъдеш свръхчовек.

В програмата на международните филмови фестивали в Шефилд и Букурещ.

RATIONALERationale – Fast Lane – реж. Люк Монагън – музикално видео

„Rationale е може един от най-мистериозните нови артисти“, пишат медиите в Лондон. Той е певец, продуцент и мултиинструменталист, които живее в Лондон. Не дава много информация за себе си и нищо друго освен дебютния трак „Fast Lane“.

A Hole In My Heart 1Дупката в сърцето ми / A Hole in My Heart/ - реж. Мийс Пийненбург

Понякога нещо се случва и мълчанието обгръща всичко. И нещата загубват своя смисъл. Тесен асфалтов път лъкатуши през гори и полета. Повтарящ се образ. След ужасната си загуби Анри никога не иска да бъде вече зависим от нещо или някого.

Филмът е в официалната селекция на Берлинаре за 2015 г.

EDMOND1Едмонд / Edmond/ - реж. Нина Гантц – анимация

Стоп моушън анимация от 2015 г. на Нина Гантц за една странна птица – Едмонд и неговите дълбочинни пътешествия в себепознанието.

Филмът е част от програмата и номиниран за БАФТА 2016; включен в програмите на Ротердам и фестивала в Клермон Феран и с три награди от конкурса за млади кинематографи „Кембридж“.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *