В очакване на фадо

|
На 4 декември в зала "България" ще пее португалският изпълнител Камане, наречен “Принцът на фадото”. В петъчната вечер големият глас на Португалия ще изпълни силно емоционалните песни от последния си запис "Sempre de mim".

“Фадото за мен е начин на живот, музикален израз на нашите чувства и отражение на характера ни като народ” - споделя Камане, чиито вдъхновения и учители през годините са били Карлуш до Кармо, Алфредо Мансенейро и великата Амалия Родригеш.

Считан за най-впечатляващият интерпретатор на фадо в съвремието, неговият подход към ритъма на фадото е уникален. Не случайно Камане е избран от Карлос Саура за една от водещите фигури в неговия филм "Fados". Новаторският му поглед прозира в избора му на инструменталния съпровод и на музикантите, с които работи – Хосе Мануел Нето – португалска китара, Карлош Мануел Проенка – цигулка и Паоло Пас – контрабас.

Ден преди концерта с полет от Лисабон Камане ще стъпи за втори път на българска земя. Певецът сподели, че е бил на екскурзия в София през 1989 г. и сега с нетърпение чака отново да посети страната ни.

Концертът на най-големия глас на съвременна Португалия е организиран от Джаzz+ и се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на Португалия в София.

Организаторите съобщават, че билетите за на концерта на Камане са на привършване и могат да се намерят в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg).
Видео, фото и аудио материали може да намерите на http://camane.jazz-plus.com/
 

По материали на Джаzz +Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *