В Созопол се провежда индиански фестивал

|
Първият в България фестивал по индиански практики се провежда през тази седмица в Созопол. С него на практика стартира туристическото лято в античния черноморски град.
Организатор на фестивала е INBI World - международна организация, развиваща и съхраняваща многобройни древни изкуства и култури.
Събитието привлича много почитатели на културата на коренните жители на Америка от различни страни. В продължение на пет дни те ще съпреживяват атмосферата и духа на индианската култура и традиция, знанието на индианските шамани.
Програмата предвижда екзотични беседи на различни теми сред уединените плажове на черноморския град. Участниците ще получат уроци по автентични индиански танци, свирене на барабани и ще имат възможност да опитат традиционната енергийна напитка мате.
Ще бъдат проведени и различни ритуали, или така наречените инициации - с вода и огън, инициация на движението, инициация в изкуството на сънуването.
Водещи са Бен Челеро, Серджио Толтек и Едуард Нима, които от много години са изследователи на индианската култура и са автори на редица книги по темата. Според организаторите на феста гостите са истински "наръчници" както за сериозно занимаващите се, така и за начинаещите в темата за индианските знания.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *